Logo
Imprimă această pagină

C5. "Gușteru" din CNAIR, pe urmele baronului "Ficățel" Recomandat

C5. "Gușteru" din CNAIR, pe urmele baronului "Ficățel"

COLOANA A CINCEA. După ce vicepreședintele Curții de Conturi Niculae Bădălău, zis "Ficățel", a fost arestat duminică, 27 noiembrie 2022, este rândul lui Augustin Dinu, zis "Gușteru", director regional la Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) București să urmeze calea mentorului său și ține morțiș să forțeze o întâlnire cu procurorii DNA.

Fost senator PSD de Giurgiu, baronul Ficățel și-a început cariera infracțională încă de pe vremea lui nea Nicu.
În anul 1988, Niculae Bădălău a fost condamnat la un an de închisoare cu executare la locul de muncă. Era subinginer la CAP, de unde a furat patru saci cu grâu pe care i-a vândut unui localnic pentru 1200 de lei.
Ficățel a fost ulterior graţiat de Nicolae Ceauşescu, care a amnistiat toate infracţiunile ce au primit o condamnare mai mică de 10 ani. Aceasta decizie a fost prilejuită de împlinirea vârstei de 70 de ani de către dictator.
După "Mare Derută din 1989", cu cazierul curățat de nea Nicu, ficățel s-a înscris în PSD și a reușit să ajungă chiar senator.
Culmea, el a negat tot timpul că ar fi avut probleme cu justiţia în trecut.
În anul 2006, Bădălau a fost implicat într-o afacere imobiliară suspectă. A cumpărat cu 12.000 de euro un teren de 130 de hectare de la o firmă pe care o deţinuse înainte. Ulterior, terenul a fost vândut pentru 3 milioane de euro unui dezvoltator imobiliar.
În 2008, când deja era deputat în Parlamentul României, în legislatura 2004 - 2008, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat DIICOT pentru a-l cerceta pe Bădălau pentru spalare de bani.
Tot ANI i-a întocmit lui Bădălău şi un dosar pentru fals în declaraţii, întrucât nu a declarat un teren deţinut în Bolintin şi o vânzare de teren către o firmă.
Baronul Ficățel a fost, în perioada 2001-2004, subprefect apoi prefect de Giurgiu, în legislatura 2004-2008 a fost deputat, iar până în decembrie 2012 a fost managerul unei societăţi comerciale. În perioada 2012-2016, Bădălău a fost președinte al Consiliului Județean Giurgiu și apoi senator de Giurgiu, până în 2020.
Între noiembrie 2018 și noiembrie 2019, a fost și ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.
Din octombrie 2020, Ficățel s-a retras din politică, după ce și-a aranjat un mandat de nouă ani la Curtea de Conturi a României.
În loc de concluzie: Pentru că nu mai era membru PSD, a fost ușor de "capturat" de către procurorii DNA!

EXCLUSIV: Cum a fost arestat Ficățel
Dan Păsat, primarul comuna Bucșani din Giurgiu, l-a turnat la DNA pe Niculae Bădălău. Vă prezentăm în premieră motivul pentru care primarul a făcut acest lucru.
Păsat este un fost deputat PDL, în legislatura 2008-2012, care a fost condamnat în 2013, la trei ani de închisoare pentru șantaj și fapte de corupție.
După un an și ceva a fost eliberat și, cu cazierul "mai curat, mai uscat", la primărie el a candidat și a luat!
Păsat avea peste 1.000 de hectare de livezi și, până în anul 2012, în concesiune de la statul român, și o baltă, din care trăgea apă pentru irigații.
Când a ajuns președinte al Consiliului Județean Giurgiu, Bădălău i-a luat lui Păsat balta. Pentru că și familia lui Ficățel trebuie să "mănâncă"!
Păsat nu a putut atunci reacționa. Între timp a obținut reabilitarea, a candidat și a devenit primar al comunei Bucșani acum trei ani și jumătate.
Bădălău, considerându-se infailibil, cu o combinație rară de prostie și tupeu, a mers chiar la Dan Păsat să îi dea șpagă pentru a-l determina să plătească lucrările neconforme ale firmei familiei sale.
"În datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind „Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…,”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă. În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă...”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme. În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă. În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte.", se arată în ordonanța procurorilor.
În loc de concluzie: Evident că Dan Păsat nu l-a iertat pe Bădălău pentru balta luată și l-a turnat la DNA!

Povestea "Gușterului"
Un protejat de-al lui Bădălău, Augustin Dinu, zis "Gușteru", director regional la DRDP București, tot urmare a prostiei și trufiei, este pe punctul de intra cu totul și el în ghearele procurorilor DNA.
Publicația noastră a atenționat, încă din iunie 2022, opinia publică despre combinațiile ilegale ale lui Florea Dascălu, zis "Corleone", fostul director de Întreținere al CNAIR, înainte de flagrantul în care a fost prins de DNA, în partea a doua a lunii octombrie 2022.
După arestarea lui Corleone, nu am considerat necesar să informăm despre combinațiile dintre Dascălu și Dinu. În sâmbăta în care a fost prins în flagrant, chiar înainte de a fi săltat, nea Florică tocmai aranjase cu Gușteru, pe telefon, acordarea de către acesta din urmă de lucrări pentru protejatul lui Corleone din Arad, cel care l-a și turnat la DNA.
Am crezut că e o simplă greșeală de-a lui Dinu. Însă, comportamentul lui din ultimul timp arată că nu a fost așa. Omul perseverează în ilegalități!
Concret, cei de la asocierea Dumava Semnalizare - Euro Construct Trading 98, titulari ai unui acord cadru de marcaje rutiere pe raza Direcției Regionale de Drumuri București, s-au lăudat zilele trecute că l-au "împachetat" pe Dinu, la fel cum l-ar fi aranjat și pe predecesorul său de la șefia DRDP București, Cătălin Șomode.
În aproape doi ani de zile, ei nu au executat nicio lucrare de marcaj rutier din cele trei contracte subsecvente acordate pentru marcajul trecerilor de pietoni din dreptul unităților de învățământ. Deși chiar Dinu a semnat acum mai bine de două săptămâni notificarea legală privind rezilierea unilateră a contractului subsecvent încheiat cu asocierea, după vizitele făcute de un reprezentant al acesteia, șeful DRDP București o "dă la întors".
Deși contractul este reziliat de drept, Dinu vrea să transforme situația într-o reziliere de comun acord, astfel încât Dumava și Euroconstruct să scape nevătămate. Nu îl interesează pe Gușter că Direcția Regională rămâne fără marcaje rutiere atât de importante și nici faptul că se vor produce accidente rutiere în zonele acestea atât de vulnerabile!
Pe lângă faptul că instigă la fals intelectual, șeful DRDP București va răspunde civil solidar cu CNAIR, pentru viitorul "profit nerealizat" pe care asocierea Dumava Semnalizare - Euro Construct Trading 98 îl va solicita, așa cum îi este obiceiul să facă și cum s-a și lăudat că va proceda.
Mai grav, acordul cadru nu se va desființa, DRDP București va rămâne fără treceri de pietoni în dreptul școlilor, iar Dinu devine principalul vinovat pentru viitoarele accidente care se vor produce din cauza lipsei marcajelor rutiere.
Dacă Bădălău a făcut ce a făcut pentru firmele "famigliei" sale, Augustin Dinu va ajunge pe mâna procurorilor DNA doar pentru a satisface o comandă politică. Este de notorietate legătura soției lui, Elena Dinu, deputat PSD de Giurgiu, atât cu Marian Mina, liderul PSD Giurgiu, cât și cu Marcel Ciolacu, marele șef al PSD.
Cei doi pesediști au fost proptelele Gușterului pentru a arde etapele și a înhăța din nou postul mult râvnit al celei mai mari Direcții Regionale a CNAIR din țară.
În perioada 2018-2019, Dinu a fost pentru prima dată înscăunat șef al DRDP București, cu ajutorul lui Bădălău. Între timp, nașul Ficățel s-a certat cu finul său Marian Mina, zis "Scheletu", șeful PSD Giurgiu și actualul protector al Gușterului.
Mai mult, pentru a nu se destrăma cumva "famiglia", Scheletu se pregătește de o nouă însurătoare, în care locul nașului Bădălău va fi luat de nașul Dinu.
Scheletu, un "competent" drumar cu studii doar de Educație fizică și sport, știe foarte bine cu ce se mănâncă această funcție pentru că, în perioada 2013-2016, a fost și el fericitul ocupant al scaunului de director regional al DRDP București.
Se pare că scandalul cu arestarea lui Bădălău nu îi ajunge lui Marcel Ciolacu. Mai are nevoie probabil de încă unul.
Sperăm ca măcar Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor și "șeful suprem" al lui Augustin Dinu să-și trimită Corpul de control la DRDP București înainte de vizita procurorilor.
În loc de concluzie: Crede Gușterul că proptelele din PSD îl vor ajuta să scape de DNA?

Genul programului: PAMFLET!
Coloana a cincea este o rubrică de pamflet și trebuie tratată ca atare.
Le mulțumim tuturor prietenilor noștri care ne sprijină cu informații de calitate premium.
Îi rugăm pe toți cei care vor să ne trimită informații, documente, fotografii sau videoclipuri să ne contacteze prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


CAMION FEST OCTOMBRIE 2022

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.