Logo
Imprimă această pagină

C5. CNAIR- "Bom-Barbier", protectorul falsificatorului Bratu Recomandat

Bogdan Bratu (stânga), protejatul viitorului director general adjunct al CNAIR Ovidiu Bom-Barbier (dreapta) Bogdan Bratu (stânga), protejatul viitorului director general adjunct al CNAIR Ovidiu Bom-Barbier (dreapta)

COLOANA A CINCEA: Și nici nu a fost numit încă Ovidiu "Bom" Barbier pe funcția de director general adjunct al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere că a și început să arunce cu promisiuni în stânga și în dreapta.

Fără să mai aștepte ședința Consiliului de Administrație al CNAIR de luni, 11 octombrie 2021, ora 11.00, Bom i-a promis prietenului lui Bogdan Bratu că îl va repune pe funcția de director regional la DRDP Craiova.
Fost director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova până în primăvara anului 2021, Bogdan Bratu a fost acuzat că a prezentat acte de studii falsificate și a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, în formă continuată.
În CV-ul pe care îl avea afișat pe pagina DRDP Craiova, el se recomanda absolvent a două instituții de învățământ superior. Procurorii susțin că una dintre diplomele de licență ar fi obținut-o în baza unor studii inexistente.
Bratu a obținut diploma de licență care l-a adus în atenția procurorilor la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești. Cei de acolo au încercat să explice cum a fost posibilă frauda.
Dorel Dușmănescu, prorector Universitate Petrol și Gaze Ploiești: „Dânsul a prezentat o foaie matricolă, care este falsificată, dar care avea elemente de autentificare, avea ștampilă, semnături. Nu aveam de ce să ne îndoim. Oamenii noștri, secretarele nu sunt pregătite, nu sunt criminaliști să aibă cunoștințe de specialitate să recunoască elemente false.”
El ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de lei CNAIR, avansând în funcţie pe baza diplomei false şi încasând salariul în mod necuvenit.
Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au încheiat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Bogdan-Laurenţiu Bratu, pentru săvârşirea infracțiunii de înșelăciune, în formă continuată.
″În urma administrării materialului probator, în sarcina inculpatului s-a reţinut faptul că, în perioada mai 2014 - prezent ar fi indus şi menţinut în eroare Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, cu ocazia încheierii contractului individual de muncă şi ulterior prin modificarea succesivă a acestuia prin acte adiţionale (din 2014 până în 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licenţă emisă de Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, document de studii obţinut fraudulos”, au transmis, într-un comunicat de presă, reprezentanţii PICCJ.
Diploma de licenţă a fost desfiinţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în 16 martie 2016, prin sentinţa penală nr. 727 dispusă în dosarul nr. 15771/4/2015.
Conform sursei citate, actele adiţionale încheiate au produs efecte prin avansarea în cariera profesională şi prin creşterea remuneraţiilor salariale, fapt ce a condus la prejudicierea instituţiei angajatoare cu sumele reprezentând încasarea tuturor drepturilor salariale aferente funcţiilor deţinute fără drept.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA s-a constituit parte civilă în dosar, cu suma de 1.037.057 de lei, reprezentând prejudiciul suferit.
În cauză s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra a două bunuri imobile deţinute în coproprietate de către inculpat.
Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, pentru soluţionare.
În 23 aprilie 2021, Bratu a fost reţinut pentru 24 de ore, iar procurorul de caz a propus Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti arestarea preventivă a acestuia. Ulterior, instanţa a dispus ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu.
Directorul Bratu nu este străin de lumea politică.
Ludovic Orban, președinte PNL: „El a fost demis şi a câştigat prin proces, a fost repus în funcţie prin decizie de instanţă. Din ce ţin eu minte e pus în perioada guvernării PSD, a fost schimbat când s-au certat PSD Dolj cu PSD Giurgiu şi acum a câştigat prin decizie de instanţă repunerea în funcţie.”
Directorul Bratu este un personaj apropiat și de lumea mondenă a Capitalei. Într-o postare din 2018, fosta parteneră a antrenorului de fotbal Victor Pițurcă, Vica Blochina, a postat pe internet o fotografie cu un buchet de flori primit de la Bogan Bratu căruia îi spune „Domnule ministru”.
De-a lungul vremii, directorul Bratu a fost implicat și într-un scandal de hărțuire sexuală. I-ar fi cerut favoruri sexuale unei economiste de la secția de Drumuri din Târgu Jiu, ca să îi crească salariul.
Victimă: „M-a invitat în cameră, am refuzat, bineînțeles, iar din acel moment, săptămâna următoare, au început terorile, hărțuirea. Dânsul mi-a zis că e singurul care poate face această mărire. Nu mi se pare normal ca pentru niște bănuți să mă duc să mă culc cu un director.”
La acea vreme, femeia susține că l-a reclamat pe director superiorilor. S-a făcut chiar și o comisie de anchetă, apoi cazul a ajuns la poliție, care a anunțat că a trimis dosarul procurorilor.
După ce Bratu a fost ridicat de poliție și alte persoane au prins curaj și vorbesc despre comportamentul lui abuziv. Iată ce spune un fost angajat al secției de Drumuri din Mehedinți.
Nicolae Lăcătuș, fost angajat SDN Mehedinți: „Am fost dat afară pentru că incomodam sistemul mafiot instaurat de domnul Bratu și de cei care l-au numit și sprijinit la DRDP Craiova. Am avut nefericita experiență de a participa activ la programul de tarifare și control în frontiere, iar acest lucru a deranjat foarte mult sistemul mafiot.”
Directorul de la Drumuri Naționale din Craiova, Bogdan Bratu, este un om cu stare.
În ultima lui declarație de avere, scrie că are patru autoturisme, un ceas de peste 7.000 de euro și 20.000 de euro, într-un cont în bancă. Mai are, de asemenea, o casă și un teren de peste o mie de metri pătrați.
Gurile rele da' bune spun că Bratu și-a anunțat deja colegii că se va întoarce la conducerea DRDP Craiova începând cu data de 18 octombrie 2021. El afirmă că îl are la mână pe Bom-Barbier cu o înregistrare video.
În loc de concluzie: Cu un asemenea "pedigree", Bogdan Bratu nici nu avea cum să nu fie protejatul viitorului director general adjunct al CNAIR Ovidiu Bom-Barbier!

Genul programului: PAMFLET!
Coloana a cincea este o rublică de pamflet și trebuie tratată ca atare.
Le mulțumim tuturor prietenilor noștri care ne sprijină cu informații. Îi rugăm pe toți cei care vor să ne trimită informații, documente, fotografii sau videoclipuri să ne contacteze prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.