Logo
Imprimă această pagină

C5. Bogdan Bratu: milionu' și Ratonu' Recomandat

C5. Bogdan Bratu: milionu' și Ratonu'

COLOANA A CINCEA: Întâiul infractor al DRDP Craiova, Bogdan Bratu, poreclit în lumea interlopă "Ratonu", și-a primit astăzi, 22 octombrie 2021, sentința definitivă în procesul cu CNAIR.

A pierdut, deși i-a plătit regește pe avocații trimiși de Marele Gri de la DRDP Cluj Eugen Cecan. "Nu știm dacă e speriat de ce vede în fața ochilor sau de faptul că îl împinge puternic din spate controlul Curții de Conturi, devastator pentru fostul "Ban" de la DRDP Craiova.", comentează cu umor un prieten de-al nostru.
Secţia a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale a Curții de Apel București s-a pronunțat astăzi în conflictul de muncă dintre Raton și CNAIR: " Respinge apelul formulat ca nefondat. Definitivă. Pronunţată azi, 22.10.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei."
După ce a dat în judecată CNAIR și a pierdut, Ratonu este acum bun de plată.
Fost director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova până în primăvara anului 2021, Bogdan Bratu a fost acuzat că a prezentat acte de studii falsificate și a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, în formă continuată.
În CV-ul pe care îl avea afișat pe pagina DRDP Craiova, el se recomanda absolvent a două instituții de învățământ superior. Procurorii susțin că una dintre diplomele de licență ar fi obținut-o în baza unor studii inexistente.
Bratu a obținut diploma de licență care l-a adus în atenția procurorilor la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești.
″În urma administrării materialului probator, în sarcina inculpatului s-a reţinut faptul că, în perioada mai 2014 - prezent ar fi indus şi menţinut în eroare Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, cu ocazia încheierii contractului individual de muncă şi ulterior prin modificarea succesivă a acestuia prin acte adiţionale (din 2014 până în 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licenţă emisă de Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, document de studii obţinut fraudulos”, au transmis, într-un comunicat de presă, reprezentanţii PICCJ.
Diploma de licenţă a fost desfiinţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în 16 martie 2016, prin sentinţa penală nr. 727 dispusă în dosarul nr. 15771/4/2015.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA s-a constituit parte civilă în dosar, cu suma de 1.037.057 de lei, reprezentând prejudiciul suferit.
În cauză s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra a două bunuri imobile deţinute în coproprietate de către inculpat.
Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, pentru soluţionare.
În 23 aprilie 2021, Bratu a fost reţinut pentru 24 de ore, iar procurorul de caz a propus Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti arestarea preventivă a acestuia. Ulterior, instanţa a dispus ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu.
În ultima lui declarație de avere, Ratonu scrie că are patru autoturisme, un ceas de peste 7.000 de euro și 20.000 de euro, într-un cont în bancă. Mai are, de asemenea, o casă și un teren de peste o mie de metri pătrați, puse acum sub sechestru asigurator pentru milionul de lei pe care trebuie să îl returneze CNAIR.
În loc de concluzie: Cum ar zice Vica Blochina, "balerina" lituaniancă ce evoluează în clubul Melody din Bucureşti, căreia Ratonu îi trimite flori: "Șie mai fași în zâua di az cu un mniliuon di lei, duomnu' miniîstru?!".

 

Genul programului: PAMFLET!
Coloana a cincea este o rublică de pamflet și trebuie tratată ca atare.
Le mulțumim tuturor prietenilor noștri care ne sprijină cu informații. Îi rugăm pe toți cei care vor să ne trimită informații, documente, fotografii sau videoclipuri să ne contacteze prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.