Bulgaria le cere test PCR negativ românilor Recomandat

Bulgaria le cere test PCR negativ românilor

Românii pot intra în Bulgaria doar cu test PCR.

Autoritățile au impus noi măsuri, odată cu intrarea României în zona roșie.
Bulgaria cere test PCR negativ românilor, care trebuie să nu fie mai vechi de 72 de ore, chiar dacă au certificat verde sau dacă au trecut prin boală în ultimele 6 luni.
Măsurile vin după ce în România au crescut cazurile de covid și țara noastră a intrat în zona roșie.
Conform MAE, cei care nu au un certificat verde pot prezenta doar testul PCR, dar vor fi nevoiți să stea în carantină 10 zile.
Măsura nu se aplică celor care fac dovada că doar trec prin țară, ci doar cei care au ca destinație finală Bulgaria.
De la regulă sunt exceptați copiii cu vârsta de până în 12 ani, conducătorii de autocare care efectuează transport internațional de persoane, șoferii de camion, piloții de avion care fac zboruri internaționale, dar și studenții străini care învață în Bulgaria.
„În cazul minorilor cu vârste între 12 și 18 ani, intrarea în Bulgaria este permisă pe baza prezentării unui certificat digital UE privind testarea pentru COVID sau a unui document similar, cu aceleași date ca și certificatul digital UE privind testarea, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR efectuat cu maximum 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe din România.

Ce restricții a impus Bulgaria
Începând cu 4 noiembrie, Bulgaria a impus restricții pe teritoriul țării, astfel că barurile și restaurantele se închid la ora 23:00.
În interiorul acestora trebuie respectate măsurile de distanțare. Muzeele, galeriile de artă, cinematografele, teatrele și sălile de sport au fost închise pe o perioadă nedeterminată.
În privința evenimentelor precum nunțile, botezurile și petrecerile private sunt permise cu participarea a maximum 15 persoane în spațiu închis și cu 30 de persoane în spațiu deschis.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.