București, al treilea cel mai aglomerat oraș al lumii

București, al treilea cel mai aglomerat oraș al lumii

Capitala României a prins „podiumul” mondial în privința gradului de congestionare în traficul rutier și rămâne pentru al cincilea an consecutiv pe primul loc în Europa la acest capitol.

București este depășit doar de Bangok și de Mexico City în acest clasament al rușinii, realizat de către producătorul de dispozitive de navigație GPS Tom Tom.

Capitala României se află în top de mai mulți ani. Astfel, Bucureştiul, Varşovia şi Roma erau oraşele cu cel mai congestionat trafic din Europa, potrivit unui studiu publicat îm 2015 de aceeași sursă, în timp ce Mexico City, Rio de Janeiro şi Moscova se situau încă de atunci în fruntea clasamentului mondial

În 2014, o călătorie de 30 de minute prin capitala României dura cu 41% mai mult decât când traficul are valori normale şi cu 89% mai mult dimineaţa când traficul rutier atinge valori maxime. Acum patru ani, la nivel global, Bucureştiul se clasa pe poziţia a opta în topul mondial al oraşelor cu cel mai congestionat trafic.

În 2018, Bucureștiul a ajuns la 98% mai mult față de valorile de referință și a pierdut cinci locuri, fiind acum al treilea cel mai congestionat oraș din lume.

În Europa, Bucureștiul a detronat Moscova, care a ocupat locul I până în 2013, și și-a păstrat „supremația” în ultimul cincinal.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.