BREAKING NEWS. Veste uriașă pentru șoferi. Va exista un ACORD pentru ieșirea Marii Britanii din UE

BREAKING NEWS. Veste uriașă pentru șoferi. Va exista un ACORD pentru ieșirea Marii Britanii din UE

Parlamentul britanic a aprobat transpunerea în legislaţie a acordului privind Brexitul convenit de premierul Boris Johnson cu UE, dar nu şi dezbaterea în procedură de urgenţă a legii pe această temă. Comisia Europeană transmite că aşteaptă ca Marea Britanie să anunţe care sunt următorii paşi.


Parlamentul a respins marţi seră, cu 322 de voturi la 308, solicitarea premierului Boris Johnson de a aproba legea aferentă acordului privind Brexitul în trei zile. la câteva minute după ce şi-au exprimat sprijinul faţă de legea referitoare la Acordul de retragere din UE, relatează BBC.

Johnson a precizat că încă este decis să respecte termenul de 31 octombrie pentru ieşirea din UE.

 

Preşedintele Conisiliului European Donald Tusk a anunţat că ar recomanda ca solicitarea Marii Britanii de prelungire a termenului pentru retragere să fie acceptată, dar Johnson a insistat că aceasta a fost solicitarea Parlamentului, nu a Guvernului, referindu-se la cererea de prelungire până la 31 ianuarie 2020 a termenului pentru părăsirea UE. Boris Johnson a mai precizat că le transmite liderilor UE că politica sa încă este aceea de părăsire a UE până la sfărşitul lunii.

Liderul Camerei Comunelor Jacob Rees-Mogg le-a transmis parlamentarilor că îi este foarte greu să îşi dea seama cum vor fi adoptate până atunci legile necesare.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat: ”Comisia ia notă de rezultatul din această seară şi aşteaptă ca Guvernul Marii Britanii să ne informeze în legăturăcu paşii următori”.

Boris Johnson le-a spus parlamentarilor că- este dezamăgitrcă ”au votat în favoarea amânării” şi că Marea Britanie se va confrunta cu incertitudine. El a precizat însă că politica sa rămâne aceea ca Brexitul să continue şi să se producă la sfârşitul lunii.

”Într-un fel sau altul, vom părăsi UE cu acest acord pentru care această Cameră tocmai şi-a dat acordul”, a afirmat premierul britanic.

Liderul laburist Jeremy Corbyn a spus că Johnson este ”artizanul propriului ghinion”, însă s-a declarat dispus să discute pe tema unui calendar de dezbatere, astfel încât acordul să treacă de Parlament.

Însă liderul SNP, Ian Blackford, a declarat că este „o altă înfrângere umilitoare” pentru premier, iar parlamentarii „s-au exprimat foarte clar”.

 

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.