BREAKING. Italia reimpune carantina pentru cetățenii români. Ce se întâmplă cu șoferii de camion

BREAKING. Italia reimpune carantina pentru cetățenii români. Ce se întâmplă cu șoferii de camion

Italia instituie carantina pentru persoanele care au călătorit în România şi Bulgaria în ultimele 14 zile, a anunțat ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza. Decizia este menită să prevină creşterea numărului de cazuri de COVID-19 importate, transmite Reuters şi DPA. 

''Tocmai am semnat un nou decret care dispune carantina pentru cetăţenii care în cele 14 zile precedente au fost în România şi Bulgaria'', a precizat într-o declaraţie Roberto Speranza .

Ministrul italian a explicat, într-o postare pe Facebook, că ''Virusul nu este înfrânt şi continuă să circule. Din acest motiv trebuie să fim în continuare precauţi''.

Este pentru prima dată de la redeschiderea frontierelor sale pentru cetăţenii străini, pe 3 iunie, când Italia decide să aplice regula carantinei pentru persoanele venite dintr-o altă ţară a Uniunii Europene.

 Potrivit Ministerului Afacacerilor Externe din România (MAE), sunt exceptaţi de la această măsură membrii echipajelor mijloacelor de transport de mărfuri şi de persoane şi personalul navigant.

Măsura se aplică până la data de 31 iulie, când va avea loc o reevaluare

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.