Logo
Imprimă această pagină

Belgia. Şofer profesionist român, condamnat în România, eliberat de judecător, pentru a lucra pe camion Recomandat

Belgia. Şofer profesionist român, condamnat în România, eliberat de judecător, pentru a lucra pe camion

Un șofer profesionist român, condamnat în Romania la 9 ani de închisoare, a fost eliberat de judecător, în Belgia. "E nevoie de el pe șosele", a spus magistratul.

Șoferul de camion român (50 de ani), care este condamnat în România pentru fraude fiscale, a fost eliberat de un judecător de la Bruxelles în anumite condiții, deoarece este mai util din afara închisorii decât în ​​spatele gratiilor. "E nevoie de el pe șosele.", a spus judecătorul.
În urmă cu câțiva ani, fostul ofițer al armatei române a trecut în sectorul privat, mai precis în transporturi. Dar a înșelat statul român, comițând fraude fiscale în valoare de nu mai puțin de 500.000 de euro. Judecătorul l-a condamnat pe fostul ofițer la 9 ani de închisoare.
Condamnarea a fost pronunțată în absență, pentru că șoferul a fugit în Belgia alături de soția și copilul său, în 2017. Când a aflat că România l-a condamnat la 9 ani de închisoare, infractorul s-a dus la poliția belgiană și s-a predat. A fost audiat în această săptămână de un judecător de instrucție din Bruxelles, scrie nieuwsblad.be.
Dar judecătorul nu l-a trimis pe șofer într-o celulă, ci înapoi acasă. Deoarece în aceste zile de restricții din cauza epidemiei de coronavirus, cineva cu profesia sa este indispensabil pentru a menține livrările în țară. Singura condiție: românul nu trebuie să-și schimbe locul de reședință. Șoferul nici nu intenționează asta, chiar preferă să-și ispășească sentința Belgia.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.