Logo
Imprimă această pagină

Autostrada Unirii se face cu bani de la buget

Autostrada Unirii se face cu bani de la buget

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind aprobarea executarii obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, denumită „Autostrada Unirii”, ce urmează a fi finanţată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Proiectul a întrunit 261 de voturi „pentru”, două voturi contra şi 5 abţineri.

„Obiectivul de investiţii Autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public/privat. În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanţare comunicat de Ministerul Transporturilor”, prevede proiectul legislativ.

În timpul votului, deputaţii PNL şi USR au întins peste bănci două bannere cu „Moldova vrea Autostrada” şi „Cerem Autostrada Marii Uniri”.

Legea a fost iniţiată de 70 de senatori şi deputaţi din toate partidele parlamentare.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Vosganian anunţă că parlamentari ALDE nu votează bugetul pe 2019 dacă nu e inclusă Autostrada Unirii

Vicepreşedintele ALDE Varujan a anunţat, miercuri, în plen, că parlamentarii liberal-democraţi din Moldova nu vor vota legea bugetului de stat pe 2019 dacă în proiect nu este inclusă finanţarea pentru Autostrada Unirii.

„Eu nu fac ameninţări, dar pentru parlamentarii ALDE din Moldova, prezenţa acestui obiectiv în legea bugetului este o condiţie obligatorie ca noi să votăm legea bugetului pe 2019”, a declarat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, Varujan Vosganian.

Acesta a adăugat că din punctul său de vedere, aceeaşi opinie o au şi ceilalţi parlamentari din Moldova care sunt la alte partide

Vosganian a precizat că deşi guvernul măreşte salariile şi pensiile, opinia publică a început să judece guvernările „după kilometrul de autostradă”.

„Vă previn că, fără să fie o psihoză, opinia publică a început să judece totul după kilometrul de autostradă”, a indicat acesta.

Pe 19 septembrie, deputatul ALDE Varujan Vosganian, purtător de cuvânt al partidului, i-a trimis premierului Viorica Dăncilă o interpelare în care afirmă că eficienţa unei guvernări a devenit kilometrul de autostradă construită, nu creşterea PIB, a veniturilor sau a numărului locurilor de muncă create. Vosganian a precizat că fără demararea efectivă a lucrărilor la autostrada Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş, locuitorii din Moldova vor fi dificil de convins că Guvernul „merită preţuirea şi încrederea lor”.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.