Austria. Un șofer profesionist a condus continuu 48 de ore un camion înmatriculat în România Recomandat

Austria. Un șofer profesionist a condus continuu 48 de ore un camion înmatriculat în România

Poliția austriacă a oprit joi, 21 mai 2020, un camion care transporta mărfuri periculoase pe A1, care avea tendința de a părăsi drumul.

Oamenii legii au constat faptul că șoferul nu a luat o pauză reală încă de marți, adică de două zile.
Șoferul profesionist turc, de 44 de ani, s-a urcat la volanul unui camion cu semiremorcă înmatriculat în România și a plecat de la granița turcă cu Bulgaria, cu două zile în urmă. El transporta mărfuri periculoase, adică 22 de tone de lichid extrem de inflamabil. Deoarece omul nu a vrut să piardă timpul, a renunțat pur și simplu la somn și la pauzele de odihnă legale și a condus non-stop până în Austria, potrivit heute.at.
În Austria Inferioară, pe A1, mai mulți șoferi au fost surprinși, joi, de faptul că autotrenul condus de turc trăgea să iasă de pe drum spre dreapta. La Loosdorf (districtul Melk), transportul a fost oprit de poliție, în jurul orei 9:30. În timpul controlului, s-a constatat gradul ridicat de oboseală a șoferului.
La o primă evaluare a datelor înregistrate de tahograf, a reieșit că bărbatul a condus în jur de 1.500 de kilometri și nu a luat nicio pauză mai lungă de o oră. Este posibil ca șoferul de 44 de ani să fi scos cardul din tahograf pentru a nu respecta timpii de conducere și de odihnă legali.
Șoferului i-a fost ridicat temporat permisul de conducere, ca o măsură de siguranță provizorie din cauza oboselii și i s-a permis să continue cursa numai după o perioadă de odihnă corespunzătoare. Cazul șoferului a fost raportat la autoritatea administrativă competentă și la Parchetul din St. Pölten, care urmează să ia o decizie în privința ilegalităților săvârșite de șoferul profesionist.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.