Atenționare pentru șoferii de CAMION. Vreme rea în Grecia

Atenționare pentru șoferii de CAMION. Vreme rea în Grecia

MAE avertizează românii care tranzitează, miercuri, sau vor să clătorească în Grecia, că vor fi ninsori, furtuni şi rafale puternice de vânt, informează instituţia. Ministerul recomandă celor care vor să se deplaseze cu feribotul să contacteze în prealabil firmele de transport naval.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul de Meteorologie local a prognozat, în continuare ninsori, furtuni şi rafale puternice de vânt pentru data de 09 ianuarie 2019. Zonele afectate de vremea nefavorabilă sunt: Epir, vestul Peloponezului, insulele Ionice, Tracia, vestul Greciei Centrale. Având în vedere prognoza de intensificare a vântului, cetăţenii români care au planificate deplasări cu feribotul sunt îndrumaţi să contacteze în prealabil firmele de transport naval”, au transmis reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis, marţi, MEDIAFAX.


MAE precizează că „detalii despre evoluţia vremii se pot obţine accesând portalurile http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/GR-Grecia.html şi http://www.hnms.gr/emy/en/index_html. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879, +302106728875 şi cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă”.

Ministerul adaugă că români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi „telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076”.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.