Logo
Imprimă această pagină

ATENȚIE! Va ninge în București dar și în alte regiuni Recomandat

ATENȚIE! Va ninge în București dar și în alte regiuni

Un ciclon mediteraneean în curs de formare, ce va purta precipitații semnificative, va afecta începând de joi spre vineri sudul, estul și sud-estul României. În unele regiuni, mai ales în Subcarpaţii și în Carpații Meridionali, ninsorile vor fi semnificative.

 

Va fi zăpadă chiar și de jumătate de metru înălţime, spun meteorologii. În Capitală, vor fi ninsori, dar și precipitații mixte. Gabriela Băncilă, director Meteorologie Operaţională în cadrul ANM, spune că în zona Câmpiei Bărăganului se vor crea condițiile pentru viscol, a spus Gabriela Băncilă, director Meteorologie Operaţională în cadrul ANM:, conform Digi24.

„Sursa a ceea ce se va întâmpla la noi în țară este un ciclon mediteraneean care va lua naștere mâine (miercuri – n.red.). Acesta se va deplasa pe o traiectorie transbalcanică, astfel încât ne va afecta și pe noi, partea de sud a țării și ulterior, foarte probabil, și partea de est și sud-est.

 Pentru că acest ciclon, în momentul de față, este în curs de formare, traiectoria lui cea mai probabilă nu este încă stabilită, sau gradul de precizie nu este foarte ridicat.

Însă există mai multe scenarii, în care vor începe precipitațiile pe partea de sud a țării - la noi s-a instalat deja masa de aer rece – acestea să fie sub formă de ninsoare. În partea de sud-est a României ar putea să fie precipitații, mai ales sub formă de ploaie.

Dacă sud-estul acesta va fi ceva mai extins până la București sau nu, rămâne de văzut în următoarele zile. Acest lucru îl urmărim. În mod cert, acest lucru îl putem spune cu un grad de precizie mai mare – se conturează ca acest ciclon care va aborda țara noastră încă de noaptea de joi spre vineri și se va manifesta și pe parcursul zilei de vineri și sâmbătă, să determine în unele zone din țară ninsori abundente, ninsori posibil asociate și cu vânt în zona Curburii și nu putem exclude nici scenariul în care zona Moldovei să se afle sub incidența atât a masei de aer rece cât și a precipitațiilor abundente sub formă de ninsoare care să ducă la formarea unui strat consistent de zăpadă".


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


CAMION FEST OCTOMBRIE 2022

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.