Atenție șoferi profesioniști. Anglia interzice mânuirea telefonului în orice circumstanțe Recomandat

Atenție șoferi profesioniști. Anglia interzice mânuirea telefonului în orice circumstanțe

Anunțul a fost făcut și uiblicat pe site-ul guvernului britanic.

Persoanele care folosesc un telefon mobil în orice fel de circumstanțe în timp ce conduc vor încălca legea, în conformitate cu noile planuri guvernamentale dezvăluite pe 17 octombrie 2020 de ministrul Drumurilor, baroneasa Vere.
Este deja o infracțiune să folosești un telefon mobil pentru a apela sau a trimite mesaje în timp ce conduci, dar nu și pentru alte acțiuni, cum ar fi fotografierea. Deși realizarea fotografiilor distrage atenția, șoferii nu pot fi, deocamdată pedepsiți, din cauza unei lacune legislative. Fotografiatul nu este văzut ca o „comunicare interactivă” și, prin urmare, nu se potrivește definiției actuale a infracțiunii.
Acum, în urma unei revizuiri a legii, șoferii surprinși făcând fotografii, jucând jocuri sau căutând muzică la volan vor încălca în mod clar legea privind utilizarea telefonului mobil .

O lacună rezolvată
Recunoscând faptul că telefoanele mobile sunt utilizate în mod obișnuit ca metodă de a face plăți – o opțiune foarte utilizată de șoferii profesioniști - se va face o excepție. Este vorba de plățile fără contact, dacă plata se realizează când un vehicul este staționar.

Baroneasa Vere a spus:
„Drumurile noastre sunt unele dintre cele mai sigure din lume, dar vrem să ne asigurăm că devin mai sigure, aducând legea în secolul XXI.
De aceea, căutăm să modificăm legea pentru ca utilizarea unui telefon portabil în timp ce conduce este ilegală într-o gamă mai largă de circumstanțe.”

Miniștrii au respins inițiativele de a merge mai departe prin interzicerea utilizării funcțiilor hands free ale telefoanelor,
Măsurile luate vin în urma publicării unui studiu care arată comportamentul șoferului în Marea Britanie. Studiul, comandat de Departamentul pentru Transport și realizat de Universitatea din Leeds, a analizat comportamentul a 51 de șoferi în peste 765 de curse, fiind observate 662 de interacțiuni cu telefonul mobil. În doar 38 de cazuri s-a folosit sistemul ahnds free.
Prin actualizarea legii, puterile poliției vor fi consolidate. Sancțiunile în vigoare pentru utilizarea unui telefon mobil în timpul condusului sunt de 6 puncte de penalizare și o amendă de 200 GBP.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.