Logo
Imprimă această pagină

Atenție șoferi de camion! 39 de drone monitorizează dacă vorbești la telefon sau porți centură în Spania Recomandat

Atenție șoferi de camion! 39 de drone monitorizează dacă vorbești la telefon sau porți centură în Spania

Supravegherea vizează în principal comportamente nesăbuite la volan, secțiunile cu risc ridicat de accidente și drumurile cu trafic mare.


Funcționarea dronelor necesită un pilot de la sol, un operator de cameră și un agent din Grupul de Trafic al Gărzii Civile, în cazul în care șoferul primește notificarea în momentul săvârșirii infracțiunii.
Toate dispozitivele funcționează la o înălțime de 120 de metri, cu o rază de acțiune cuprinsă între unu și doi kilometri și cu o autonomie de până la patruzeci de minute
Direcția Generală a Traficului a finalizat distribuirea pe întreg teritoriul spaniol a celor 39 de drone de supraveghere – cu 28 mai mult decât în 2020 -pe care se vor baza unitățile de poliție pentru a sprijini activitatea celor douăsprezece elicoptere care observă traficul.
În mai 2018, dronele au început să fie utilizate în modul de testare și din august 2019 sunt utilizate pentru supravegherea și detectarea infracțiunilor în trafic. Dronele sunt destinate detectării comportamentului nesăbuit la volan și pentru monitorizarea traficului în acele secțiuni cu risc ridicat de accidente și pe drumurile cu un trafic mai mare de utilizatori vulnerabili, în special bicicliști, motocicliști și pietoni.
Autoritățile au pregătit 35 de specialiști în pilotarea acestui tip de drone și 60 de angajați în manevrarea camerelor pe care aceste sisteme le integrează. Direcția Generală a Traficului este acreditată de Agenția de Stat pentru Siguranța Aviației ca operator de sisteme de aeronave pilotate de la distanță.

CUM FUNCȚIONEAZĂ?
Punerea în funcțiune a acestor drone este efectuată de un pilot, care este însărcinat cu manipularea comenzilor de zbor, și de un operator care manevrează camerele. Ambele funcții pot fi îndeplinite atât de personalul Direcției Generale de trafic, cât și de agenți ai Gărzii Civile, după obținerea certificatului solicitat. Infracțiunea înregistrată de drone poate fi sesizată imediat de un agent al Grupului de Trafic al Gărzii Civile sau poate fi procesată ulterior de autoritățile competente. Toate sancțiunile vor avea cadrul legal corespunzător infracțiunilor comise de șofer. Cele 39 de drone vor fi distribuite în întreaga țară, cu excepția Țării Bascilor și a Cataloniei, comunități autonome din acest punct de vedere.
Fiecare patrulă de elicopter DGT cu sediul în A Coruña, Zaragoza, Valladolid, Sevilla, Malaga și Valencia va avea două drone pentru a efectua misiuni în mediul lor local și comunitățile învecinate. Baza centrală din Madrid va avea 15 aeronave cu drone care, pe lângă supravegherea drumurilor comunității Madrid și Castilla la Mancha, vor oferi sprijin restului provinciilor care au nevoie de el. La rândul lor, Cantabria, Asturias și Extremadura vor avea două drone pe zonă. Zonele insulare din Insulele Baleare și Canare vor avea câte trei unități.


PIONIERI ÎN UTILIZAREA INFRACȚIUNILOR DE TRAFIC
De la începerea activității de supraveghere a traficului cu drone în 2018, DGT a acumulat 500 de ore de zbor cu aceste sisteme, a monitorizat peste 55.000 de vehicule și a detectat peste 600 de infracțiuni. A devenit unul dintre cele mai eficiente mijloace de detectare a utilizării telefoniei mobile la volan (acestea reprezintă 12,5% din totalul infracțiunilor detectate cu RPAS), utilizarea incorectă a centurilor de siguranță și a sistemelor de siguranță pentru copii (15, 9% ) și depășirea bicicliștilor fără respectarea distanțelor minime de siguranță (4%).

Detalii AICI

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.