Logo
Imprimă această pagină

Asaltul continuă. Europarlamentar acuză: nu aveți autostrăzi pentru că nu aveți proiecte

Asaltul continuă. Europarlamentar acuză: nu aveți autostrăzi pentru că nu aveți proiecte

Adina Vălean, vicepreşedinte al Parlamentului European din partea Grupului Popular şi preşedinta Comisiei de Mediu din PE, este de acord cu afirmaţia făcută luni de comisarul european Corina Creţu care a declarat, la Bruxelles, că nu mai acceptă „insulte” din partea Guvernului român faţă de munca pe care o face, subliniind că la Comisia Europeană se fac „eforturi supraomeneşti” pentru a evita dezangajările de fonduri pentru România.


„Partea emoţională a declaraţiei şi anume că nu vrea să fie bătaia de joc a guvernului m-a suprins. Nu ştiu ce se află în spatele ei, adică felul în care a recepţionat ea atitudinea Guvernului. Dar, pe de altă parte, toate lucrurile concrete pe care le-a afirmat, ca nu sunt proiecte suficient de mature pentru a obţine finanţare reprezintă o problemă de la Bucureşti şi nicidecum de la Bruxelles. Cu asta pot fi absolut de acord. Aşa este”, a declarat, marţi, la Bruxelles, Adina Vălean în timpul unei întâlniri cu jurnalişti români.

Ea spune că din partea Uniunii Europene a existat mereu dorinţa de finanţare. „Am observat cum alte state ale UE au profitat constant de finanţări pentru infrastructură - modernizări de linii şi echipamente. A existat tot timpul o voinţă a UE de a investi în dezvoltarea integrată a infrastructurilor, de exemplu”.

„România nu a profitat nici măcare un centimetru. Nu vorbesc doar de Guvernul ăsta. Deschidere şi bani au existat. Nu avem infrastructură din cauza a neputinţei de proiectare de la Bucureşti”.

Adina Vălean a mai spus că această dezangajare de fonduri dăunează ţării pe termen mediu şi lung.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.