Logo
Imprimă această pagină

Amenzi uriașe pentru mașini cu defecțiuni în trafic

Amenzi uriașe pentru mașini cu defecțiuni în trafic

Poliţiştii din Bucureşti au amendat, pentru deficienţe de ordin tehnic ale autovehiculelor, peste 80 de şoferi şi motociclişti, sancţiunile fiind aplicate în urma unei acţiuni de control făcute împreună cu specialiştii de la Registrul Auto Român. Unui tânăr de 21 de ani, oprit pentru control în Piaţa Victoriei, i-a fost imobilizat autoturismul, după ce poliţişti au constatat că acesta suferise numeroase modificări neomologate. Valoarea totală a amenzilor aplicat de autorităţi a fost de peste 31.800 de lei.


Potrivit datelor furnizate de Poliţia Română, acţiunea de control care a vizat starea tehnică a autoturismelor şi motocicletelor a fost organizată în perioada 11-12 septembrie şi a avut ca scop diminuarea nivelului de victimizare a populaţiei prin accidente rutiere care au principala cauză de producere defecţiunile tehnice ale vehiculelor, dar şi diminuarea disconfortului fonic produs de autoturismele şi motocicletele cărora le-au fost efectuate modificări ale sistemului de evacuare.

În timpul acţiunii la care au participat şi specialişti de la Registrul Auto Român au fost controlate peste 106 autovehicule dintre care 42 motociclete şi au fost aplicate 101 sancţiuni contravenţionale, dintre care 40 motocicliştilor, în valoare de peste 31.800 lei. Din totalul sancţiunilor, 88 au fost aplicate pentru deficienţe tehnice, în 37 de cazuri fiind vorba despre motociclete. Astfel, 17 amenzi au fost aplicate pentru modificări ale sistemului de evacuare a noxelor, în 12 cazuri fiind vorba despre motociclete, 23 de conducători auto au fost amendaţi pentru modificări neomologate ale autovehiculului, 48 de amenzi au fost date pentru alte deficienţe constatate, iar 13 sancţiuni pentru alte abateri la regimul rutier.

În cadrul activităţilor de control, au fost retrase 39 certificate de înmatriculare, dintre care 16 pentru motociclete, pentru defecţiunile tehnice constatate cu sprijinul inspectorilor din cadrul Registrului Auto Român, precum şi 4 seturi de plăcute de înmatriculare, şi au fost dispuse 4 imobilizări ale autovehiculului.

„În data de 11 Septembrie a.c.., un tânăr în varstă de 21 de ani a condus un autovehiculul in zona Piaţa Victoriei, iar în urma controlului efectuat de poliţiştii rutieri în colaborare cu inspectorii RAR, s-a constat că prezintă modificări neomologate constructive nespecificate în cartea de identitate a vehiculului (flanşe neomologate montate pe roţile axă faţă şi spate), prezintă modificări neomologate ale suspensiilor (perne de aer), prezintă modificări neomologate ale sistemului de rulare (anvelopele cu alte dimensiuni decât cele prevăzute in cartea de identitate) şi lipsa tubulatură evacuare noxe (lipsă tobă finală fapt pentru care produce un zgomot excesiv). Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, procedându-se totodată la imobilizarea vehiculului” exemplifică oficialii Poliţiei.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.