ALERTĂ. Capitala poate intra oricând în CARANTINĂ. Indicele de infectare cu COVID a depășit 3 la mie

ALERTĂ. Capitala poate intra oricând în CARANTINĂ. Indicele de infectare cu COVID a depășit 3 la mie

Indicele de infectare cu coronavirus în București a depășit în premieră 3 la mie (3,11), prag de la care legea prevede posibilitatea instituirii carantinei, arată datele prezentate astăzi de Institutul Național de Sănătate Publică. Datele prezentate de INSP vizează ultimele două săptămâni.

Grupul de comunicare strategică anunțase, ieri, că rata de infectare în Capitală este 2,66.

Premierul Ludovic Orban anunțase, în urmă cu 3 zile, că în cazul în care rata de incidență va ajunge la 3 la mie în București, prima măsură va fi închiderea școlilor: "Dacă e depășită rata de incidență de 3 la mie, cazuri cumulate pe utlimele 14 zile, școlile vor trece în regim online integral. De asemenea - aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate. Se poate ajunge la carantinarea anumitor zone, sperăm să nu se ajungă aici și am convingerea că oamenii înțeleg situația prin care trecem, că vor avea grijă și se vor păzi de infectare."

Conform unei analize a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în săptămâna 5 - 11 octombrie, 35.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Timiș și Cluj.

27.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Prahova, Alba, Arad și Olt.

În 31 județe si Municipiul București se înregistrează o rata de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori, iar 1 din 29 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

81.6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 60,1% din decese au fost la bărbați. 95.4% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.