Logo
Imprimă această pagină

A jucat în naționala de fotbal a României. Acum este șofer de camion în Spania

A jucat în naționala de fotbal a României. Acum este șofer de camion în Spania

S-a lăsat de fotbal şi a plecat în Spania unde este şofer de camion. Este cazul lui Cătălin Radu Rață, 36 de ani, care a fost liderul naționalelor de juniori ale României şi a jucat pentru Dinamo, cu care are în palmares un titlu de campion, în 2002.


La 26 de ani, însă, fundașul stânga s-a accidentat grav şi a fost nevoit să renunţe la visul său.

Acum, fostul fotbalist locuiește la Santander și e șofer pe camion pe ruta Spania – Franța. „Nu îmi e rușine cu ce fac. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună. Sunt șofer pe camion, fac curse Spania-Franța și sunt mulțumit. Ce să fac în țară, că totul e la pământ”, a spus Raţă, relatează gsp.ro.

«Am jucat cu Iniesta și Fernando Torres. Ei au ajuns mari de tot, noi… Asta este viața»
Rață a povestit că a dat probe în Anglia, dar clubul de care aparținea atunci, Sporting Pitești, a cerut prea mult în schimbul său.

„M-am născut talent și am murit speranță. Dacă nu am avut mai mult noroc, ce să fac? Eu eram liderul la naționalele de juniori, unde mai erau Pulhac, Surdu, care au și ajuns în naționala mare. Am și participat la campionatul acela european de juniori, de la începutul anilor 2000, unde am fost în grupă cu Spania, Belgia și Germania. În primul meci ne-au bătut ibericii, țin minte și acum că au dat gol Iniesta și Fernando Torres. Ce amintiri! Ei au ajuns mari de tot, noi… Asta este viața.

Înainte de acel Campionat European, am fost în probe la Huddersfield, care era atunci satelitul lui Manchester United. Am stat o lună acolo. Cred că am fost primii juniori din România la o echipă din Anglia, în probe. Era cu vize atunci, nu eram în UE. Am fost eu, Pulhac, Stelian Stancu, cel care a jucat la Steaua, și încă un băiat. Ne-au vrut pe toți, au zis că ne aduc și părinții acolo, dar clubul de care aparțineam atunci, Sporting Pitești, a cerut patru milioane de dolari pe noi toți și englezii nu au vrut să dea. Poate dacă ajungeam acolo, alta era cariera noastră”, a mai spus cu regret Rață (gsp).

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.