A câștigat Cupa României la fotbal, dar a emigrat în SUA ca să ajungă șofer de camion Recomandat

A câștigat Cupa României la fotbal, dar a emigrat în SUA ca să ajungă șofer de camion

Răzvan Petrariu, fost câștigător al Cupei României cu Voluntari, a emigrat în SUA, unde s-a adaptat excelent. Deși planurile i-au fost date peste cap de pandemia de coronavirus, românul reușește să câștige foarte bine din livrarea alimentelor la domiciliu.


În vârstă de 25 de ani, fostul goalkeeper a decis să renunțe la fotbal, dezamăgit de situația foarte grea din fotbalul românesc și de șicanele care i-au fost puse în ultima perioadă.

"Visul american" a fost ca un magnet pentru el, mergând în SUA pentru a deveni șofer de TIR. În acest moment, nu poate obține permisul, din cauza coronavirus, dar s-a adaptat: după ce a lucrat o perioadă ca șofer de Uber și la o firmă de pick-up truck, acum e "delivery boy".

"Port mască, fac cumpărăturile de la supermarket pentru oameni. Se câștigă foarte bine. Lucrez cum vreau, am mașina mea. De exemplu, dacă nu prind o cursă de cât vreau eu, nu plec de acasă. Eu fac chestia asta de trei săptămâni. Salariul lunar este undeva la 5.000-6.000 de dolari. Pentru mine este OK", a dezvăluit Răzvan într-un interviu realizat de Digi Sport.

Petrariu nu mai vrea să audă de fotbal
Dezamăgit de fotbalul din România, Petrariu nu ia în calcul să își reia cariera, deși în SUA a antrenat o grupă de copii și a recunoscut că, până să apară pandemia de coronavirus, mergea regulat cu prietenii să joace.

"Doar fotbal între prieteni, suntem la un campionat de amatori. Eu și Răzvan Cociș, care este și el aici, cu familia. Până să vină nebunia asta, jucam și de două ori pe săptămână. Am fost și antrenor la academia unui român din Vaslui, care este aici. Erau copii până în 12 ani.

Nu, clar nu m-am gândit să mai revin. Aici am descoperit că poți face pe picioarele tale, să depinzi doar de tine, să trăiești fericit și liniștit. La fotbal, nu. Am avut dezamăgirile din țară și m-am scârbit, m-am săturat, mi-a ieșit pe ochi. Acum sunt liniștit, sunt fericit. Dacă vreau să-mi iau liber, îmi iau, nu mă deranjează nimeni", a mai spus fostul portar.

Chiar dacă s-a adaptat destul de bine în Statele Unite, există și momente mai puțin plăcute. Pe vremea când făcea Uber, fostul goalkeeper a dat de un client care l-a șicanat.

"La Uber am dat jos un client. Trebuia să-l duc la aeroport și stătea cu picioarele pe cotieră. I-am spus frumos să-și dea piciorul jos. Și-a cerut scuze, a zis că nu și-a dat seama, dar după două minute și le-a pus iar. M-am dat jos, i-am dat geantă și l-am dat afară. Nu poți să-ți bați joc!", a concluzionat Petrariu, potrivit Eurosport.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.