Logo
Imprimă această pagină

720 euro amendă pentru șoferul român de camion care a provocat un accident cu două victime Recomandat

720 euro amendă pentru șoferul român de camion care a provocat un accident cu două victime

Un șofer român de TIR în vârstă de 43 de ani, rezident în Madrid, a fost, ieri, nevoit să plătească o amendă de 720 euro și i s-a retras permisul pentru șase luni după ce a provocat, în anul 2018, un accident pe A2, în care au murit două persoane, în Ribera d'Ondara, comunitatea Catalonia, provincia Lleida, Spania.

După cum s-a dovedit în instanță, șoferul român de camion se afla la volan spre Barcelona când, "din cauza somnolenței” nu și-a dat seama că un alt camion avariat se afla pe șosea la kilometrul 530.

Acordul dintre părți are în vedere, așa cum a susținut avocatul inculpatului, „cauza somnolenței”. Xavier Prats spune că evenimentele s-au petrecut în zori, că TIR-ul avariat ocupa o parte din banda dreaptă și că duba de asistență avea luminile speciale de semnalizare aprinse, dar se afla în fața camionului și nu era vizibilă din cauza vehiculelor care circulau în același sens.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei patru și jumătate în dimineața zilei de 13 august 2018. În urma coliziunii, șoferul român al camionului oprit și tehnicianul de asistență rutieră care încercau să remedieze defecțiunea, au fost târâți de vehiculul greu și au murit pe loc. Procesul a avut loc ieri în închisoarea 3 din Lleida și părțile au ajuns la un acord pentru a condamna acuzatul pentru două infracțiuni de omucidere din neglijență.

 Despăgubiri cerute de aproape 1 milion de euro

 Acum, judecătorul va trebui să decidă răspunderea civilă pe care inculpatul și casele de asigurări vor trebui să o asume pentru a despăgubi familiile celor doi morți. Familliile celor doi morți cer aproape un milion de euro. Mai exact, familia șoferului român de camion care și-a pierdut viața solicită 562.925,51 euro în timp ce familia tehnicianului de asistență decedat solicită 420.572,02. Pe de altă parte, Xavier Prats, de la Prats Advocats, a cerut o despăgubire cu 40% mai mică, de aproape 600.000 de euro.

Învinuitul este șoferul român de camion, rezident în Madrid. Victimele sale au fost un șofer de TIR de 40 de ani, rezident în Reus, și un alt bărbat de 36 de ani, din Pontevedra.

Pe lângă șoferul român decedat, în cabina TIR-ului avariat mai era un șofer care dormea, în timp ce primul și tehnicianul au încercat să remedieze defecțiunea. În urma coliziunii, acest al doilea șofer a fost rănit și a fost deja despăgubit. 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.