Logo
Imprimă această pagină

VIDEO: 48 de migranți ascunși într-un camion care transporta piese auto, descoperiți la vama Nădlac

VIDEO: 48 de migranți ascunși într-un camion care transporta piese auto, descoperiți la vama Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au descoperit într-un camion cu semoremorcă, 48 de migranți din Irak, Iran, Siria, Afganistan și India, pe care şoferul a încercat să îi scoată ilegal din România.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în seara de 26 noiembrie, „la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorca, ambele înmatriculate în România. Şoferul transporta piese auto pentru o societate din Austria.

În baza analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia, în semiremorcă, au fost descoperite ascunse 48 de persoane”.

Polițiștii de frontieră au stabilit, în urma verificărilor, că migranții proveneau din Irak, Iran, Siria, Afganistan și India. Între ei erau și şase minori și trei femei. Toți erau solicitanţi de azil în ţara noastră.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei 48 de cetăţeni străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, se spune în comunicatul Poliției de Frontieră.

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.