30 de pelerini morți într-un accident în care au ars un autocar și un camion

30 de pelerini morți într-un accident în care au ars un autocar și un camion

Ciocnirea unui autobuz care transporta pelerini cu un camion a facut miercuri cel putin 21 de morti si peste 30 de raniti, in statul Veracruz, estul Mexicului, au raportat autoritatile locale.


Responsabilul pe probleme de protectie civila din acest stat, Guadalupe Osorno, a precizat ca "saptesprezece corpuri au fost scoase din autobuzul de pasageri si doua din camion. Pe drumul spre spital, unul dintre raniti a decedat si mai tarziu altul grav ranit", potrivit AFP.
Pasagerii autobuzului reveneau dintr-un pelerinaj la Basilica Santa Maria de Guadalupe din Ciudad de Mexico si se intorceau in statul Chiapas (sud) de unde erau originari.
Accidentul a avut loc pe o autostrada care traversa o zona muntoasa, cu varfuri la peste 2000 de metri, unde ceata complica frecvent vizibilitatea soferilor.
Primele imagini difuzate de presa mexicana au aratat un autobuz complet ars rasturnat pe sosea si un camion, de asemenea, ars, cu partea din fata distrusa.
Dioceza din Tuxtla Gutierrez, in statul Chiapas, a prezentat condoleante familiilor victimelor si si-a exprimat "regretele profunde".
In 2006, peste 50 de pelerini si-au gasit sfarsitul in aceeasi zona atunci cand autobuzul lor s-a prabusit intr-o prapastie, dupa ce autovehiculul a ramas fara frane.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.