Logo
Imprimă această pagină

20.000 euro, amendă pentru un șofer de camion român care a nu a plătit de 186 de ori taxa de autostradă Recomandat

20.000 euro, amendă pentru un șofer de camion român care a nu a plătit de 186 de ori taxa de autostradă

Căutat mai multe săptămâni de autorități, un șofer român a păgubit statul francez cu 20.000 de euro, aplicând metoda trenulețul.

Cum funcționează „tehnica”și cum a reușit conducătorul camionului să o folosească de aproape două sute de ori, în mai multe zone ale țării. Românul va trebui să plătească prejudiciul creat, o amendă usturătoare și ar putea fi condamnat și la închisoare.

Compania de autostrăzi susține că șoferul a forțat poarta de taxare de 186 de ori, ceea ce înseamnă prejudiciul se ridică la aproape 20.000 de euro.

Un șofer român de camion a mobilizat autoritățile din Franța. A fost căutat timp de mai multe săptămâni de jandarmii din La Verpillière (Isère) și, în cele din urmă, a fost prins vineri, 4 martie, în comuna La Tour-du-Pin, potrivit Le Dauphiné.

Brigada motorizată din La Verpillière a fost chemată la fața locului, în urma unei plângeri făcute de compania de autostrăzi Area, care deschisese și un dosar de fraudă împotriva unui șofer neidentificat al cărui camion înmatriculat în Bulgaria fusese folosit în „metoda trenulețul”. Tehnica constă în a lipi vehiculul de cel din față pentru a profita de bariera ridicată și a trece fără să plătească.

Autoritățile l-au reținut pe șofer, un român în vârstă de 31 de ani, acesta fiind prins la volanul autovehiculului căutat de atâtea săptămâni. După 24 de ore, a fost eliberat, în așteptarea procesului. Camionul a fost confiscat.

Tânărul urmează să apară în fața tribunalului judiciar din Bourgoin-Jallieu pe 1 iulie unde va răspunde pentru faptele sale. Dacă va fi găsit vinovat, ar putea și obligat să plătească o amendă costisitoare, să ramburseze paguba produsă și ar putea fi condamnat chiar la închisoare. (impact.ro)

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.