Logo
Imprimă această pagină

17 tone de deşeuri din cauciuc şi plastic, oprite la intrarea în ţară Recomandat

17 tone de deşeuri din cauciuc şi plastic, oprite la intrarea în ţară

Un transport de peste 17 tone de deşeuri din cauciuc şi plastic încărcate în Ungaria a fost oprit la intrarea în ţară de către poliţiştii de frontieră din Arad şi comisarii Gărzii de Mediu.

Camionul, condus de un român, a fost verificat în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Şoferul a prezentat documente din care reieşea că transportă deşeuri din cauciuc şi material plastic.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Arad. În urma verificărilor, s-a constatat că în mijlocul de transport sus-menţionat se aflau 17.698 kilograme deşeuri, constând în anvelope şi mase plastice, încărcate din Ungaria pentru România“, a informat, joi, Poliţia de Frontieră Arad.

Autorităţile au stabilit că nu sunt îndeplinite condiţiile legale de intrare pe teritoriul ţării noastre, deoarece şoferul nu avea documentaţia necesară completă prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri.

Autorităţile au dispus blocarea intrării în ţară a camionului, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.