12 români arestați și alți 46 căutați după ce au jefuit camioane. Unii erau tot șoferi de camion Recomandat

12 români arestați și alți 46 căutați după ce au jefuit camioane. Unii erau tot șoferi de camion

Un grup infracțional organizat în care sunt implicați zeci de cetățeni români a fost arestat în urma unei operațiuni desfășurate de autoritățile de poliție din Franța, Germania și România, cu sprijinul Europol și Eurojust.

Gruparea este suspectată de furt de bunuri din zonele de odihnă/parcări pentru camioane de-a lungul principalelor rute de transport rutier dintre România, Franța și Germania. Grupul s-a concentrat în principal pe camioanele care transportau alcool și produse electronice mici, furând bunuri în valoare estimată la 2,5 milioane de euro.

Infractorii aveau slujbe legitime în transportul rutier, pe care le-au folosit ca alibi pentru călătorii regulate prin Europa. Acest lucru i-a ajutat pe infractorii să evite bănuielile atunci când au identificat și au atacat camioane de-a lungul rutelor rutiere dintre România și Germania. Acțiunea s-a desfășurat sub umbrela mecanismului cadru de securitate EMPACT.

Rezultatele operațiunii de marți, 23 noiembrie:

1.- 14 arestări (12 în România și 2 în Germania).

2.- 57 de căutări (46 în România, 11 în Germania).

3.- 11 mandate europene de arestare executate de autoritățile române (7 din Franța, 4 din Germania).

Lucrări de logistică legitime folosite ca acoperire pentru o serie de jafuri din zonele de odihnă ale camioneților:

Grupul infracțional organizat a funcționat sub acoperirea unei afaceri legale în transportul rutier de mărfuri. Lucrând ca șoferi de camion, suspecții se aflau în zone de odihnă preselectate de pe autostrăzile franceze și germane, unde apoi au planificat și comis jafurile. Aceștia se apropiau de camioanele din zonele de odihnă, deschideau ușile și rupeau prelatele de pe remorci, înainte de a fura marfa. Încasările au fost împărțite între ei înainte de a fi returnate în România prin facilitățile logistice germane, scrie diario del Transporte.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.