Logo
Imprimă această pagină

1.700 de euro amendă pentru un șofer român de camion care avea magnet pe tahograf

1.700 de euro amendă pentru un șofer român de camion care avea magnet pe tahograf

Incidentul s-a petrecut marți dimineață, pe Autostrada A7, la ieșire din Genova spre Milano. Un camion frigorific, condus de un cetățean român în vârstă de 50 de ani, s-a ciocnit violent cu un alt camion care circula în fața sa. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma ciocnirii, dar avariile majore aduse vehiculelor i-au obligat pe cei doi șoferi să tragă mașinile într-un spațiu de servicii.

O patrulă a poliției rutiere din Genova a intervenit la fața locului pentru a oferi asistență celor doi șoferi, dar și pentru a verifica vehiculele, potrivit genova24.it.

Comportamentul agitat al șoferului român le-a dat de bănuit agenților. Nu mică le-a fost mirarea atunci când au descoperit că românul circula cu tahograful "trucat".

Din primele cercetări, se pare că accidentul s-a petrecut pe fondul unei distrageri a atenției a șoferului român sau din cauza oboselii acumulate în timpul orelor de condus. Manipularea tahografului îi permite unui șofer să circule mai multe ore decât prevede legea.

Polițiștii l-au amendat cu 1.736 de euro și i-a fost reținut permisul. Acesta a mai fost amendat în 2016 pentru aceeași infracțiune (stiridiaspora.ro).

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.