Logo
Imprimă această pagină

VIDEO Autostrada Sebeș - Turda se deschide în 2021, deși există o alunecare de teren nerezolvată Recomandat

VIDEO Autostrada Sebeș - Turda se deschide în 2021, deși există o alunecare de teren nerezolvată

Aflat în vizită pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, ministrul Cătălin Drulă, sătpămâna trecută, într-o postare pe facebook, afirma:

”… vom deschide tronsonul de 29 de km dintre Alba Iulia şi Aiud. Am obţinut promisiunea fermă a constructorului că în toamnă lotul va fi gata şi că pe întreaga A10 se va putea circula în acest an. În plus, antreprenorul a finalizat soluţia tehnică de remediere a alunecării de teren care a creat probleme la km 19 şi s-a apucat de implementarea ei”

 Potrivit surselor ziarulunirea.ro, ministrul are ”promisiunea fermă” din partea constructorului Aktor că până la finalul lunii octombrie 2021, va finaliza soluția de remediere de la km 19, zona alunecării de teren de la Oiejdea, punctul critic al lotului 2 al autostrăzii Sebeș-Turda. Potrivit acelorași surse, autostrada va fi deschisă traficului în acest an, chiar dacă, prin absurd, nu vor fi finalizate lucrările de la km 19! În zona alunecării de teren, se va face o platformă mai mare la autostrada, spre DN 1, aceasta putând fi utilizată pentru devierea traficului, dacă constructorul nu va reuși să ”închidă” alunecarea. Desigur, vor fi restricții și limitări de viteză a circulației pe o porțiune de circa 400 de m, dar oricum se va circula în conditii cu mult mai bune, incomparabile cu traficul de coșmare de pe DN 1.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.