Logo
Imprimă această pagină

VIDEO Primul asfalt pe Pasajul Domnești de pe Centura București. Lucrările sunt la 27% Recomandat

VIDEO Primul asfalt pe Pasajul Domnești de pe Centura București. Lucrările sunt la 27%

Primul strat de asfalt pe viitorul amplasament la sol al Șoselei de Centură a Capitalei în zona Pasajului Domnești a fost turnat zilele trecute. 

CNAIR explicații :

- Acum suntem la ultimul stadiu de execuție la o pilă de pe girație. Șantierul a avut un ritm alert de când l-am preluat din august 2020, în special pe partea de fundații și structuri de rezistență care se văd și acum în picioare. Ele sunt finalizate în proporție de 80%. Obiectul e împărțit în trei elemente sau tronsoane. Obiectul trei ce înseamnă coborârea și urcarea paralele cu centura, obiectul doi Prelungirea Ghencea și Domnești și obiectul unu care este girația.

- Momentan, în obiectivul trei toate structurile sunt ridicate. Tablierul este montat (aproximativ 450 de tone de oțel de structură sunt deja montate). Pe partea de coborâre, spre Măgurele, avem deja în proporție de 50% sudat complet tablierul.

- Pe cealaltă parte, de urcare, este doar montată, pusă pe poziție. În prezent se lucrează pe partea de tablier în zona București, partea de urcare fiind deja montată. Pe partea de coborâre se va face devierea și urmează să apară în șantier undeva la 100-120 de tone ceea ce reprezintă rampa de coborâre.

- Montarea va dura undeva la trei, patru zile, iar traficul va reveni pe drumul vechi. Acum suntem la ultimul stadiu de execuție la o pilă de pe girație. Pe această girație mai avem de executat două pile și două culee, dar momentan lucrăm la varianta de deviere a circulației de pe centură deoarece aceste fundații sunt în centura actuală în asfalt.

Pasajul Domnești - Giratoriu suspendat

Lungime: 536 m
Cost: 91,5 mil lei
Constructor: STRACO GRUP SRL - SC COMNORD SRL - SPECIALIST CONSULTING SRL / Construcție preluată de subcontractorul TRACON
Contract semnat: 2017
Termen de finalizare: 24 de luni (proiectare și execuție)
Finalizare posibilă (n.r.): Q1-Q2 2022

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.