Luni, 06 Iulie 2020 - TIRMagazin.ro

Corina Crețu: Pachetul Mobilitate ar putea dăuna grav tuturor transportatorilor din Europa de Est

Parlamentul European votează, miercuri, pachetul Mobilitate I care dezavatajează transportatorii români.

Fostul comisar european Corina Creţu este de părere că veştile pentru transportatorii români nu sunt îmbucurătoare, din cauza acestei legislaţii. „Parlamentul European urmează să voteze aşa-numitul Pachet de Mobilitate - înaintat Parlamentului European de către Comisia Europeană, care ar putea dăuna grav tuturor transportatorilor din Europa de Est.

Doar în România, mii de lucrători din acest domeniu şi-ar putea pierde locul de muncă. Încă din luna ianuarie am atras atenţia asupra faptului că Guvernul României trebuie să depună toate eforturile pentru a evita situaţia la care s-ar putea să fim martori săptămâna aceasta. Toate demersurile noastre, ale Membrilor Parlamentului European din Europa de Est, s-au lovit de o lipsă de înţelegere greu de imaginat din partea europarlamentarilor din ţările occidentale. Au fost depuse zeci de amendamente în favoarea transportatorilor - pe care le-am cosemnat şi eu - de către colegii din Europa de Est (nouă ţări din Est şi cele periferice), dar strict matematic şansele ca acestea să treacă sunt foarte mici.

Printre amendamente se numără şi prevederi care încearcă dacă nu să oprească acest Pachet, măcar să întârzie intrarea sa în vigoare. Mai mult decât atât, din păcate Comisia pentru Transporturi din Parlamentul European propune ca Pachetul să fie votat fără amendamente, ceea ce ar reduce şi mai mult şansele adoptării acestor amendamente. Reiterez faptul că, în actuala formulă, Pachetul de Mobilitate impune tuturor firmelor de transporturi de pe teritoriul Uniunii Europene să se asigure că, la fiecare opt săptămâni, camioanele lor se întorc la centrul operaţional din ţară - ceea ce înseamnă o creştere exponenţială a costurilor. Mai mult, unele măsuri sunt chiar neavenite în contextul actualei pandemii, pentru că nu permit distanţarea socială - cum e cazul interzicerii petrecerii perioadei de odihnă obligatorii în cabina camionului. Cred că astfel de momente ne demonstrează cât de multă nevoie e de o Uniune Europeană şi mai solidă, sensibilă la probleme de acest fel. Şi demonstrează fără îndoială cât de importantă e implicarea guvernelor naţionale în politica europeană. Or din păcate, Guvernul de la Bucureşti e de cele mai multe ori absent de la dezbateri - şi mai grav e că absenţa aceasta se traduce în drame pentru cetăţeni”, a afirmat Corina Creţu.

 

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

BNR: transportatorii care și-au suspendat creditele nu vor fi consemnați la Centrala Riscului de Credit

Banca Națională a României subliniază faptul că obligațiile de plată ale debitorilor către instituțiile de credit și instituțiile financiare nebancare suspendate în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.37/2020 (OUG nr.37/2020) nu sunt consemnate la Centrala Riscului de Credit (CRC) ca sume restante la plată, fiind înregistrate cu totul diferit față de situațiile de neplată înregistrate de CRC.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.