Luni, 08 Iulie 2019 - TIRMagazin.ro

Răzvan Cuc anunţă de când se va circula în regim de autostradă, între Sibiu şi Nădlac

De la sfârşitul lunii iulie, de la Sibiu până la Nădlac se va circula în regim de autostradă, a anunţat luni ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la Antena 3.


„Dacă ne ajută şi vremea, vom deschide tronsoanele 3 şi 4 Lugoj-Deva. Deci, de la Sibiu până la Nădlac se va circula în regim de autostradă”, a spus Răzvan Cuc.

În context, ministrul a anunţat că i-a prezentat premierului Viorica Dăncilă trei proiecte, urmând ca prim-ministrul să decidă care este autostrada ce se va realiza cu finanţare de la stat.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dat asigurări la Antena 3 că la sfârşitul lunii iulie, dacă vremea va permite, se vor deschide tronsoanele 3 şi 4 Lugoj-Deva.

Răzvan Cuc: În 2017 voiam să fac Ploieşti-Braşov pe buget de stat. Mihai Tudose avea agenda lui

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a declarat, luni, că în 2017 voia să treacă construcţia autostrăzii Ploieşti-Braşov pe bugetul de stat, însă premierul de atunci, Mihai Tudose, avea "agenda lui", în sensul în care dorea să împrumute 30 de milioane de euro de la Banca Mondială.

"Un proiect pe care eu am dorit să-l fac în 2017 pe buget de stat dar în momentul acela nu m-am putut înţelege cu domnul Tudose, că aveam viziuni diferite faţă de infrastructura din România, eu voiam să facem autostrăzi, dânsul avea o agendă a lui, în sensul în care eu am vrut să dau pe buget de stat să facem construcţia autostrăzii Ploieşti-Braşov. Tocmai de aceea semnasem în septembrie 2017 acea bucăţică mică de autostradă de la Braşov la Cristian, cei 6 km, tocmai ca să creez, să zicem aşa, cu ghilimelele de rigoare, un fel de presiune să facem şi restul autostrăzilor pe buget de stat", a declarat, luni, la Antena3, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc.

Acesta a mai spus că Mihai Tudose, premierul de atunci, dorea contractarea unui împrumut de 30 de milioane de la Banca Mondială şi revizuirea studiului de fezabilitate pentru proiectul respectiv.

"Dânsul (Mihai Tudose-n.red.) voia să luăm un împrumut de la Banca Mondială de vreo 30 de milioane de euro să revizuim studiul de fezabilitate. Or, credeţi-mă, dacă mai venim şi vorbim de studii de fezabilitate, în condiţiile în care avem dosare, avem stive pe această autostradă. Dacă le-am pune unul lângă altul, am face autostradă numai din hârtii", a afirmat Răzvan Cuc.

La finalul lunii decembrie a anului 2018, Viorica Dăncilă anunţa că termenul realist pentru finalizarea autostrăzii Comarnic- Braşov este anul 2024, dar speră ca şantierul să fie gata mai devreme, în condiţiile în care la începutul lui 2019 va fi desemnat constructorul câştigător.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.