Miercuri, 01 Noiembrie 2017 - TIRMagazin.ro

Camioanele Volvo alimentate cu LNG, aceleași performanțe, mai puțină poluare

Noile autocamioane Volvo, alimentate cu LNG, oferă aceeași performanță ca autocamioanele cu motor diesel, dar emisii de CO2 mai scăzute cu 20-100%

Volvo Trucks lansează autocamioane Euro 6 alimentate cu gaz natural lichefiat sau biogaz, pentru transporturi grele.
Noile autocamioane oferă același nivel de performanță, manevrabilitate și consum de combustibil ca autocamioanele Volvo cu motor diesel. În plus, emisiile de CO2 ale noilor autocamioane sunt cu 20-100% mai mici în comparație cu ale modelelor echipate cu motoare diesel, în funcție de opțiunea de combustibil aleasă. Noile modele Volvo FH LNG și Volvo FM LNG sunt disponibile cu puteri de 420 sau 460 CP, pentru operațiuni de transport regional și de cursă lungă.
„Cu noile noastre autocamioane care funcționează cu gaz natural lichefiat sau biogaz, putem oferi o alternativă cu impact redus asupra mediului, care, de asemenea, îndeplinește și cerințele ridicate cu privire la performanță, eficiența consumului de combustibil și aria de operare. Aceasta este o combinație pe care o solicită clienții noștri din domeniul transporturilor regionale și de cursă lungă", afirmă Lars Mårtensson, Director pentru mediu și inovație la Volvo Trucks.
În locul unui motor de tip Otto, aceasta fiind soluția convențională pentru autovehiculele alimentate cu gaz, Volvo FH LNG și Volvo FM LNG funcționează cu motoare alimentate cu gaz, care utilizează tehnologia bazată pe ciclul diesel. Acest lucru înseamnă că un operator de transport care alege varianta pe gaz poate face acest lucru fără a compromite manevrabilitatea, eficiența consumului de combustibil sau fiabilitatea. Motorul cu gaz de 460 CP oferit de Volvo dezvoltă un cuplu maxim de 2.300 Nm, iar cel de 420 CP produce 2.100 Nm. Aceleași performanțe oferite de modelele Volvo cu motor diesel. În plus, consumul de combustibil este echivalent cu cel al motoarelor diesel oferite de către Volvo, dar cu 15-25% mai mic decât consumul motoarelor cu gaz convenționale.
Combustibilul utilizat este gaz natural sub formă de LNG (gaz natural lichefiat) sau biogaz, cunoscut ca bio-LNG. Ambele tipuri de combustibil conțin metan. Dacă este utilizat biogazul, amprenta asupra mediului se poate micșora chiar și cu 100%, iar dacă se utilizează gaz natural, aceasta se micșorează cu 20%. Acest lucru este asociat cu emisiile vehiculului din timpul utilizării („de la rezervor la roată").
Pentru a maximiza autonomia, rezervoarele sunt alimentate cu LNG, care este stocat la presiunea de 4-10 bari, și la o temperatură situată în intervalul -140 și -125°C. Cel mai mare rezervor de combustibil poate conține suficient LNG pentru o distanță de aproximativ 1.000 km. Timpul de alimentare cu gaz este similar cu cel necesar pentru alimentarea rezervorului cu motorină. În timpul condusului, combustibilul este încălzit, presurizat și transformat în gaz, înainte de a fi injectat în motor. Pentru a aprinde gazul, este adăugată o cantitate infimă de motorină, la momentul injecției. O reducere de 100% a emisiilor de CO2 necesită ca motorina fosilă să fie înlocuită cu HVO (uleiuri vegetale hidrogenate) și combinată cu bio-LNG.
Volvo Trucks colaborează, acum, atât cu furnizorii de gaz, cât și cu clienții, pentru a dezvolta extinderea infrastructurii LNG în Europa. Această dezvoltare este susținută politic în multe țări, dar și de către UE. O strategie pentru extinderea infrastructurii LNG este, de asemenea, inclusă în pachetele de acțiuni ale Comisiei Europene și ale Statelor membre, privind securizarea pe termen lung a rezervei de energie din Europa.
„Gazul natural oferă avantaje clare pentru mediu, prețul acestuia în multe țări este foarte competitiv și există suficiente rezerve pentru a justifica utilizarea pe scară largă. Concentrarea noastră pe camioane LNG creează noi premise pentru clienții noștri, de a efectua operațiuni eficiente din punct de vedere al combustibilului și al costurilor. În același timp, facem posibilă reducerea considerabilă a impactului asupra mediului, pentru operațiunile cu autocamioane grele", afirmă Lars Mårtensson.
Vânzările modelelor Volvo FM LNG și Volvo FH LNG vor începe în 2018.

 

Informații despre Volvo FH LNG și Volvo FM LNG
•Versiuni disponibile: autotractoare (4x2, 6x2, 6x4) și autoșasiuri (4x2, 6x2, 6x4), cu masă totală de până la 64 de tone, pentru operațiuni de transport regional și de cursă lungă.
•Motor: Volvo G13C Euro 6, 13 litri, cu 6 cilindri în linie, common-rail, unități injectoare cu duze separate pentru gaz și diesel. Disponibile în variantele 420 CP/2.100 Nm și 460 CP/2.300 Nm.
•Transmisie: Volvo I-Shift.
•Rezervoare de combustibil: disponibile în variante cu 115 kg (275 l), 155 kg (375 l) sau 205 kg (495 l) LNG, pentru o autonomie de până la 1.000 km. De asemenea, este montat și un rezervor diesel mic.
•Tratarea ulterioară a gazelor de eșapament: SCR și filtru de particule.
•Volvo FH LNG și Volvo FM LNG au omologare de tip, fiind aprobate și certificate conform standardului european ECE R110.

 

Citeşte mai departe ...

Simulare. Câți bani vei câștiga de la 1 ianuarie după nouă Revoluție fiscală. (5 scenarii)

Salariul minim brut pe economie ar urma să ajungă la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018, cu mutarea tuturor contribuțiilor la pensii și sănătate de la angajator la angajat, potrivit declarațiilor publice ale guvernanților. StartupCafe.ro a cerut Ministerului Muncii calculul exact al costului salarial al unei firme pentru un angajat cu noul salariu minim 2018, dacă se va aproba, și am primit calculele pentru cele 5 situații posibile, cu deducerile aferente fiecărei categorii.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.