Luni, 15 Februarie 2021 - TIRMagazin.ro

Slovacia impune carantina pentru oricine intră în ţară, de teama noilor variante ale coronavirusului

Slovacia impune începând de miercuri carantina obligatorie pentru toate persoanele venite dintr-o altă ţară, pentru a preveni importarea variantei sud-africane a coronavirusului, în timp ce varianta britanică este deja prezentă semnificativ în această ţară, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Anunţul a fost făcut luni de premierul slovac Igor Matovic, care a avertizat că situaţia epidemiologică s-a înrăutăţit în Slovacia în urma răspândirii mutaţiei mai contagioase a coronavirusului detectată în Marea Britanie la sfârşitul anului trecut.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

9.400 de camioane au tranzitat granițele României începând de dumincă

În data 14.02.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 65.100 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 25.600 mijloace de transport (dintre care 9.400 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 33.400 persoane cu 12.700 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 31.700 persoane cu 12.900 mijloace de transport.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

UNTRR cere autorităţilor demersuri pentru ca şoferii profesionişti să fie exceptaţi de la prezentarea testului Covid negativ în UE

Transportatorii rutieri spun că obligaţia şoferilor profesionişti de a prezenta un test Covid negativ în mai multe ţări europene va duce la perturbarea lanţului de aprovizionare cu marfă în UE şi solicită autorităţilor demersuri pentru ca această categorie să fie exceptată, potrivit unui comunicat al UNTRR.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

Timpi mari de așteptare și haos în Vama Nădlac. S-a redus personalul pentru triajele COVID

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad a rămas fără jumătate dintre angajaţii care erau detaşaţi de administraţia locală de la şcoli pentru a ajuta, în contextul pandemiei, la triajele de la frontieră, după ce medicii şi asistenţii s-au întors în mediul şcolar, astfel că cei care vin în ţară aşteaptă mai mult pentru formalităţi. Digi24 a relata că duminică a avut loc un scandal la vama Nădlac, unde timpul de așteptare este foarte mare, iar oamenii sunt nemulțumiți, mulți dintre ei fiind revoltați că trebuie să stea în carantină, deși au testul Covid-19 făcut.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.