VIDEO EXCLUSIV: VLASE MERGE CU FORD TRUCKS Recomandat

VIDEO EXCLUSIV: VLASE MERGE CU FORD TRUCKS

Gheorghe Vlase, patronul de la Vlase Internațional, a achiziționat 16 camioane Ford Trucks și se declară foarte mulțumit de calitatea acestor autovehicule.

El ne-a oferit în exclusivitate o declarație pe această temă la începutul lunii februarie, când Cefin Trucks a aniversat, un an de activitate ca unic importator și distribuitor al Ford Trucks în România.
Construcția brandului Ford Trucks în țara noastră a presupus, până în prezent, investiții de 4,5 milioane euro. Din acestea, 1,5 milioane euro au fost alocate cheltuielilor de start-up, dezvoltării rețelei naționale de distribuție, procesului de rebranding și asigurării standardelor tehnice necesare pentru oferirea serviciilor post vânzare Ford Trucks, în centrele de pe teritoriul întregii țări. Restul de 3 milioane euro au fost investite în stocurile de vehicule și piese de schimb.
La această investiție se adaugă investiția de peste 7 milioane de euro alocată pentru construirea centrului Cefin Trucks din Bucuresti, în 2004.
“Ford Trucks oferă pe piața din România o soluție complexă de eficientizare pentru domeniul Transporturi și Construcții. Pe lângă calitatea produselor, demonstrată la nivel internațional de mai bine de 50 ani, calitate care garantează un consum de combustibil și costuri de utilizare reduse, oferim servicii post vânzare de calitate și prețuri competitive, soluții financiare optimizate, servicii de TradeIn foarte avantajoase, servicii de BuyBack, servicii de instruire a utilizatorilor și, nu în ultimul rând, servicii telematice, care, pe lângă transparență, participă substanțial la gestionarea și reducerea costurilor de utilizare.”, a declarat Stefano Albarosa, fondator și CEO Cefin Trucks.
“Încrederea clienților noștri este cel mai important lucru pe care l-am câștigat în primul an de activitate Ford Trucks. Faptul că mulți dintre aceștia se află deja la a doua achiziție de vehicule comerciale Ford Trucks reconfirmă calitatea produselor și serviciilor pe care le oferim.”, adaugă Stefano Albarosa.

O echipă de vânzări cu acoperire națională
Stefan Albarosa, fondator și CEO Cefin Trucks, a prezentat, în cadrul conferinței de presă, evoluția și rezultatele companiei din ultimul an dar și planurile de viitor pentru România.
“Cred că mulți dintre dumneavoastră ne cunoașteți. De peste 20 de ani activăm în România în domeniul camioanelor. Avem peste 27.000 de camioane livrate clienților noștri în aceste două decenii și peste 300.000 de intervenții în atelierele de service. Avem o infrastructură care acoperă, la nivel național, toate cerințele clienților noștri. În ceea ce privește istoria noastră cu Ford, ne-ați fost alături când s-a anunțat realizarea acordului între Ford și Cefin Trucks în decembrie 2016.
Evenimentul a fost urmat, peste câteva luni, de deschiderea sediului re-branduit din București. În ultimul an, s-a făcut o investiție substanțială de peste 4,5 milioane de euro, care s-au adăugat investițiilor făcute de grupul Cefin Trucks, anterior, pentru a asigura toată infrastructura de service, de servicii post-vânzare și de vânzare. Am fost prezenți la toate evenimentele organizate în domeniul camioanelor care au avut loc în țară. Suntem foarte mândri că am sesizat importanța de a avea o acoperire națională foarte bine pusă la punct. În acest sens, în afara celor trei centre unde operăm și care au fost re-branduite -București, Deva și Arad- ne-am alăturat unor echipe superbe de parteneri cu care acoperim absolut întreaga țară. Putem să ajungem la orice camion în mai puțin de o oră și jumătate de drum. Suntem prezenți cu parteneriate strategice de branduri cu profesioniști calificați. Am dorit să ne alăturăm unor societăți care operează servicii post-vânzare recunoscute în zona lor, capabile să ofere servicii eficiente și de calitate foarte înaltă către clienți.
Este vorba de societatea Paul Trans din Timișora, societatea ATP Motors, atât din Oradea cât și din Baia Mare, Rolex din Suceava, Scut Bacău, AutoSel Constanța, Renacia din Brașov, RMB Inter Auto Cluj și Carspeed din Craiova. Această rețea de servicii Post Vaânzare este completată de service-urile Cefin Trucks din București, Deva și Arad. Pe lângă rețeaua națională de service, am dezvoltat și o rețea națională de vânzări. Avem 24 de persoane dedicate vânzării de camioane, din care 21 de persoane pentru vânzarea de vehicule noi.”, a declarat Stefano Albarosa, fondator și CEO Cefin Trucks.

Competitivi în privința consumului de combustibil
“Am fost, în continuare, un jucător important în ceea ce privește vehiculele uzate. Am vândut peste 800 de astfel de vehicule. De asemenea, ne-am propus și am reușit să alăturăm unui produs puternic și competitiv, cum este Ford Trucks, o gama de servicii de foarte bună calitate. Astfel, putem oferta vehicule în leasing financiar și operațional, combinate cu servicii de Trade In, Buy Back și contracte de întreținere și mentenanță. S-au realizat produse inovative, la nivel de leasing financiar. Cred că am fost primii care am realizat un pachet de servicii prin intermediul căruia, plătind doar 2.000 de euro, poți pune un camion la treabă.
Un alt parteneriat la care ținem foarte mult este cel cu ViaSat. Toate vehiculele comerciale pe care le vindem sunt echipate, la livrare, cu sistemul ViaTrack și în acest pachet am inclus și doi ani de abonament gratuit. Este un sistem care depășește oferirea de informații privind simpla poziționare a mașinilor. Acesta ajută în mod substanțial la gestionarea și controlul flotei: toate informațiile care se află la bordul camionului pot fi vizibile prin intermediul oricărui computer conectat la Internet. Există algoritmi care ajută la adaptarea modului de condus de către șofer și o multitudine de programe pentru optimizarea consumului.
În ciuda faptului că activitatea de vânzare efectivă a început abia în a doua parte a anului trecut, vehiculele comerciale Ford Trucks vândute în 2017 au parcurs peste două milioane de kilometri. Acestea sunt date reale furnizate de rapoartele ViaSat.
Mai dorim să menționăm că Rapoartele ViaSat au evidențiat șoferi care au înregistrat un consum de sub 28 de litri la 100 de kilometri. Dar, în general, consumul mediu este puțin mai mare de 29 de litri la o sută de kilometri. Vehiculele noastre sunt vândute cu precădere pentru a îndeplini misiuni pe rază scurtă. Foarte mulți dintre clienții care au cumpărat cap-tractoare au făcut-o pentru a le folosi în curse naționale. La cursele naționale, se atinge o viteză medie foarte mică, vorbim de 35-40 de kilometri pe oră, cu foarte multe opriri și porniri. În acest context, considerăm acest consum ca fiind foarte bun. De asemenea, pentru vehiculele off-road, destinate domeniului construcții, avem o medie de consum de sub 40 de litri la suta de kilometri, în condiții de aplicații 8X4. Este un rezultat de care suntem foarte mulțumiți”, a spus Stefano Albarosa.

Rezultate promițătoare pentru viitor
“Oferta noastră are trei segmente țintă: cap-tractor, vehicule de construcții și vehicule speciale. Piața a fost una dificilă în 2017. Potrivit datelor oferite de poliție, înmatriculările de vehicule de peste 16 tone au înregistrat o scădere de 25%, de la 8.846 de unități la 6.681 de unități.
Partea cea mai consistentă a vehiculelor vândute a fost cea a autotractoarelor. Vehiculele de tip autotractor pot fi segmentate în două mari categorii: cele destinate transportului regional și cele care sunt folosite pentru distanțe lungi, pragul fiind la 700 de kilometri. Vehiculele noaste se pliază pentru orice tip de transport, dar sunt mai bine adaptate pentru misiunile pe rază scurtă.
La nivel de cap-tractor, în 2017 vorbim de o cotă de piață Ford Trucks de 1%, dacă ne raportăm la piața globală. Dar, dacă ne referim doar la segmentul cap-tractor pentru distanțe scurte, vânzările Ford Trucks au înregistrat aproximativ 6%. Având în vedere că este primul nostru an de piață, considerăm că este un rezultat promițător.
În segmentul de construcții, ne mândrim cu faptul că suntem al doilea brand din România, după numai 7 luni de vânzări, cu 53 de mașini livrate, care ne situează după MAN, ceea ce înseamnă o cotă de piață de 17%.
Pe segmentul de vehicule specializate, avem o cotă de piață de aproximativ 7%. În acest domeniu, ne bucură foarte mult rezultatul înregistrat pentru gunoierele compactoare, unde cota noastră de piață este de peste 35%.
În total, în 2017, Ford Trucks a vândut 158 de unități, ceea ce înseamnă o cotă de piață de 2,4%.”, a adăugat Stefano Albarosa.

Clienți individuali și de flote
“Un alt lucru cu care ne mândrim este faptul că vânzările noastre au fost făcute către un număr mare de clienți. Vânzările nu sunt o perfomanță atinsă în urma a trei sau patru contracte mari încheiate. În 2017 am avut peste 50 de clienți. De asemenea, am avut și doi clienți de flotă: Vlase Internațional, cu 16 autotractoare și MUD Recycling, căruia i s-au livrat, în diferite etape, 17 vehicule. Un alt fenomen care ne bucură este încrederea pe care am câștigat-o în rândul clienților. Astfel, un client care a cumpărat un vehicul Ford, după un timp, a cumpărat și al doilea și chiar al treilea vehicul Ford. Avem un client care a cumpărat patru vehicule în patru achiziții diferite și avem doi clienți care au cumpărat de câte trei ori. Noi știm că suntem cel mai recent intrat pe piață brand de vehicule comerciale, că a fost vorba despre un produs necunoscut și că există anumite temeri față de ceva nou. Este ceva firesc. Dar apreciem faptul că un client care a cumpărat o dată revine și o face și a doua oară. Asta dovedește că Ford este un vehicul foarte bine adaptat pentru această piață. Un vehicul simplu, foarte solid, cu un motor performant și cu un consum cu adevărat competitiv. Iar, în ceea ce privește acoperirea la nivel de after-sales, clientul este foarte bine asistat”, a declarat Stefano Albarosa.

Ce se va întâmpla în 2018 și care este viziunea Cefin Trucks
“Personal, am văzut căderea de vânzări din anul 2017 ca pe o ajustare, mai mult decât ca pe o cădere a pieței. Nu cred că este un aspect simptomatic pentru a vorbi de o criză. Economia crește, există o anumită fervoare în piață. Cred că anormală nu a fost scăderea din 2017, ci creșterea din 2015 și 2016. În 2015, piața aproape s-a dublat, de la 4.800 la 7000 de vehicule. În 2016, piața a urcat cu 30%, de la 7.000 la 8.800 de vehicule. Cred că aceste două creșteri nu au fost datorate neapărat cererii interne, ci au fost datorate mutării flotelor către Estul Europei, pentru că segmentul care a crescut cel mai mult a fost cel de autotractor pentru transport internațional. Am văzut, în 2015 și 2016, foarte multe înmatriculări de mașini, care rareori, poate niciodată, nu au fost în România sau au fost în România doar în acte, nu în folosință efectivă.
Previziunea mea este că segmentul de cap-tractor pentru distanțele lungi (peste 700 Km) va rămâne aproximativ la fel, adică 4.500 de bucăți. Vom vedea o creștere de la 1.100 la 1.300 de cap-tractor pentru transportul național. Prevăd o dublare a pieței la segmentul vehicule pentru construcție. Vedem o creștere a cererii față de anii trecuți, când vânzarea se făcea bucată cu bucată. Acum, sunt clienți care au contracte mari, pentru achiziția a 10-20-30 de mașini odată. Vor fi cel puțin 600 de asemenea vehicule vândute în acest an. În momentul de față, avem un portofoliu de 40 de mașini și sperăm să le concretizăm cât de curând.
Va fi o creștere ușoară și la vehiculele speciale, unde sunt foarte multe licitații. Noi simțim pulsul și din vânzarea de vehicule uzate. Valoarea vehiculelor uzate pentru domeniul construcții a ajus la un nivel aproape ridicol. Dacă iei o mașină din 2008, plătești mai mult decât acum trei ani. Când începe să se manifeste o tendință de creștere a prețului pentru vehiculele uzate, acesta e primul pas spre creșterea vânzărilor de vehicule noi. Parcul mașinilor de construcții din România este foarte vechi și are nevoie de o schimbare majoră”, a spus CEO-ul Cefin Trucks.

Unde dorim să ajungem
“Ne dorim să atingem, în ceea ce privește segmental autotractor, la o cotă de piață dublă față de anul trecut, adică să depășim 3%. Dar segmentul nostru țintă este transportul pe rază scurtă, vehiculele folosite pe rute naționale, unde dorim să atingem 15%. Ne propunem să ne menținem cota de piață pentru vehiculele de construcții la 20% și la 9-10% la vehicule specializate, din care peste 30% pentru gunoierele compactoare. Un total de vânzări de 360 de vehicule, care reprezintă o cotă de piață totală de aproximativ 5%. Creșterea aceasta, mai mare decât dublu față de anul trecut, nu este o fantezie. Este consecința logică a faptului că toată echipa de vânzări s-a dezvoltat în timp.
Așa cum am spus la lansarea din 2016, eu mi-am propus ca Ford să fie, în trei ani (mai avem anul acesta și anul viitor să ajungem acolo), în primele trei brand-uri de camioane din România. Vom avea și niște surprize plăcute în ceea ce privește dezvoltarea unor produse din partea Ford, care ne vor permite să atacăm mai bine segmentul de transport internațional de rază lungă”, a spus Stefano Albarosa.

Unde găsiți Ford Trucks
După primul an de activitate, Rețeaua Națională Ford Trucks include 12 birouri de vânzări și centre de asistență post-vânzare în București, Constanța, Brașov, Craiova, Arad, Deva, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timișoara și Cluj. În fiecare dintre aceste centre se găsesc, alături de personal specializat, echipamente de diagnoză și un stoc optimizat de piese de schimb Ford Trucks.
Pentru 2018, compania estimează o creștere a pieței de vehicule comerciale grele cu aproximativ 5-10% și își asumă un obiectiv de 360 de vehicule, ceea ce înseamnă o cotă de piață de 5%. Detalierea pe segmente vizează o cotă de piață de peste 20% pentru vehiculele destinate domeniului construcții și de peste 9% pentru vehiculele specializate.

Despre Ford Trucks
Ford Trucks este unul dintre cei mai mari producători internaționali de vehicule comerciale din lume. Produce o gamă largă de vehicule, care include autotractoare, camioane de construcții și vehicule speciale, cu o greutate de peste 16 tone. Rezultatele dovedite ale calității, durabilității și eficienței vehiculelor utilitare Ford stau la baza strategiei internaționale a produselor Ford Trucks. La Ford Trucks, se combină mai mult de o jumătate de secol de experiență de design și producție cu expertiza în dezvoltarea produselor specifice pieței, pentru a proiecta componentele principale ale vehiculelor lor, inclusiv motoarele noi. În prezent, operează în Europa de Est și Centrală, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia, Comunitatea Statelor Independente (CIS) și continuă să dezvolte rețeaua internațională pe trei continente. Sute de mii de camioane din întreaga lume pornesc la drum în fiecare zi cu încrederea pe care o oferă Ford.

Despre Cefin Trucks
CEFIN TRUCKS activează de peste 20 de ani în sectorul auto, ca furnizor de produse și servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesioniști, fiind cunoscut ca unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din România. Începând cu decembrie 2016, Cefin Trucks este unicul importator și distribuitor în România al Ford Trucks. Rețeaua de Distribuție și Asistență Tehnică Ford Trucks este prezentă în 12 mari orașe din România. Prin Divizia Camioane Rulate Cefin Trucks integrează, de asemenea, servicii de achiziții și vânzarea de camioane și semiremorci rulate aparținând tuturor mărcilor.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.