Luni, 17 Septembrie 2018 - TIRMagazin.ro

Scandal uriaș: Ministerul Transporturilor acuză UE de prostie

Ministerul Transporturilor anunţă că nu a pierdut niciun euro din sumele alocate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM 2014 - 2020) pentru dezvoltarea infrastructurii de transport. Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat luni pentru News.ro că instituţia pe care o conduce a transmis Comisiei Europene 14 proiecte majore în valoare de 3,78 miliarde euro, iar cel pentru Magistrala 6 este ultimul, urmând a fi depuse şi alte proiecte. Şova subliniază totodată că nu există niciun risc de dezangajare de fonduri europene pe actualul exerciţiu financiar, şi acest lucru este ”monitorizat şi bine ştiut de experţii Comisiei Europene”. Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la un dialog cu cetăţenii, că ultimul proiect depus de România pe Programul Operaţional Infrastructură Mare este metroul Gara de Nord – Otopeni, neexistând proiecte noi, în afară de fazarea proiectelor de apă şi canalizare. Creţu a făcut un apel la Ministerul Transporturilor să depună proiecte mature pentru finanţare europeană, cum ar Sibiu – Piteşti, Piteşti – Constanţa sau podul de la Brăila.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

Grav accident cu un CAMION! Un mort.

Un bărbat a murit într-un accident rutier produs, duminică seară, pe DN 1, în judeţul Bihor, după ce un autoturism şi un autotren s-au ciocnit. În urma impactului, TIR-ul s-a răsturnat pe şosea, blocând ambele benzi, astfel că traficul a fost oprit în zona localităţii Borod.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

30.000 de rable se transformă în mașini noi

Fondurile alocate la rectificarea bugetară pentru continuarea programului Rabla vor putea fi accesate de luni, bugetul de 198 de milioane de lei reprezentând contravaloarea a 30.000 de prime de casare. Ministrul Mediului, Gabriela Gavrilescu, a anunţat că pentru anul următor îşi doreşte ca bugetul alocat programului Rabla să se menţină la nivelul celui din acest an.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

Când vom avea Șosea de Centură la Satu Mare

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Solicitant, a elaborat și depus in data de 12 septembrie 2018 Aplicația de Finanțare pentru proiectul "Varianta de ocolire Satu Mare" în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2-Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Componenta 1, Obiectiv Specific 2.1-Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere-proiecte noi de investiții, Operațiunea- Creșterea mobilității pe rețeaua rutieră TEN-T globală.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.