UNTRR: cerem reducerea perioadei de înmatriculare pentru autovehiculele comerciale

UNTRR: cerem  reducerea perioadei de înmatriculare pentru autovehiculele comerciale

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), unul dintre patronatele transportatorilor, a anunţat joi că solicită Guvernului şi Ministerului Afacerilor Interne (MAI) măsuri urgente pentru reducerea perioadei de înmatriculare pentru autovehiculele comerciale de la peste 30 de zile la o zi.


Patronatul avertizează că imposibilitatea operării autovehiculelor comerciale, un anumit număr de zile, generează costuri şi pierderi pentru firmele de transport rutier şi pentru economia României.

”În prezent, transportatorii rutieri români trebuie să aştepte de la câteva zile, în judeţe precum Bucureşti (1 zi), Suceava (1 zi), Mehedinţi (2 zile), Neamţ (3 zile) sau Dolj (5 zile), până la peste 30 de zile în judeţe precum Bacău (32 de zile), Botoşani (35 de zile), Dâmboviţa (35 de zile), Alba (44 de zile), Sibiu (41 de zile), Braşov (43 de zile), Timiş (30-60 de zile), Iaşi (41 de zile), Bistriţa-Năsăud (60 de zile) sau chiar 91 de zile la Vaslui, pentru a putea realiza o programare în vederea depunerii documentelor necesare obţinerii certificatelor de înmatriculare pentru autovehicule”, se arată în comunicat.

Astfel, transportatorii rutieri români nu îşi mai pot onora contractele în desfăşurare, întrucât vehiculele comerciale sunt blocate nejustificat de mult din cauza procedurilor de înmatriculare, potrivit UNTRR.

”Reamintim că aproape un sfert din exportul total de servicii al României din 2017, de peste 20 miliarde euro, a fost realizat de ramura transportului rutier, fiind principala ramură contribuitoare la exportul de servicii, potrivit datelor Băncii Naţionale a României şi Consiliului de Export al României. În 2017, transportul rutier a contribuit cu 4,75 miliarde euro la exportul de servicii al României, având o contribuţie cu 22% mai mare decât întreaga ramură de servicii telecom şi IT la exportul de servicii al României”, se arată în comunicat.

În acest context, UNTRR solicită Guvernului şi MAI măsuri urgente prin care să se asigure înmatricularea autovehiculelor comerciale în aceeaşi zi şi să întreprindă toate demersurile necesare pentru implementarea imediată a acestor măsuri, în vederea deblocării activităţii transportatorilor români afectaţi.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.