Un ȘOFER ROMÂN admite că a UCIS o tănără care alerga

Un ȘOFER ROMÂN admite că a UCIS o tănără care alerga

Un şofer român în vârstă de 40 de ani, domiciliat la Freiburg, în sud-vestul Germaniei, a recunoscut miercuri, în deschiderea procesului desfăşurat în acelaşi oraş, că a ucis-o pe o tânără alergătoare în noiembrie 2016, transmite AFP. 

Inculpatul, prezentat sub numele de Cătălin C., a mărturisit în faţa tribunalului din Freiburg că a lovit mortal o tânără germană de 27 de ani cu o 'sticlă de Schnaps', dar nu a recunoscut că ar fi violat-o. 

'Ştiu că ceea ce am făcut este de neiertat. A existat agresivitate în mine, dar fără nicio motivaţie sexuală', a declarat el într-o scrisoare citită de avocat în instanţă. 

Inculpatul s-a declarat 'şocat' de gestul său, pe care nu şi-l poate explica, susţinând că era 'beat' şi 'depresiv' în momentul comiterii faptelor. 

Potrivit acuzării, şoferul profesionist, care are soţie şi copii, a agresat-o şi violat-o în noiembrie 2016 pe tânăra Carolin Gruber, care făcea jogging într-o pădure din Freiburg, în apropierea frontierei cu Franţa. 

Conform elementelor anchetei, victima a fost violată şi apoi lovită de mai multe ori în cap cu un drug de fier. Trupul tinerei a fost găsit la câteva zile după dispariţie. 

Suspectul, domiciliat în regiunea Freiburg, a fost arestat în luna iunie. 

El mai este suspectat că a violat-o şi ucis-o în ianuarie 2014, în Austria, pe franţuzoaica Lucile Klobut, o studentă de 20 de ani din regiunea Lyon. Tânăra a fost găsită moartă în dimineaţa zilei de 12 ianuarie 2014, pe malul râului Inn la Kufstein, în Tirolul austriac, victimă a mai multor lovituri violente la cap. 

Poliţia şi procuratura austriece au anunţat în ianuarie că cele două cazuri sunt legate printr-un mod de operare identic şi prin aceleaşi urme de ADN, prelevate de la locurile celor două crime, comise la o distanţă de circa 400 km. 

Cătălin C. nu va putea fi deferit justiţiei austriece decât după pronunţarea verdictului tribunalului din Freiburg, probabil la sfârşitul lui decembrie, a precizat un purtător de cuvânt al acestei instanţe pentru agenţia germană dpa citat de Agerpres. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.