Un POD de jumătate de MILIARD se face în România

Un POD de jumătate de MILIARD se face în România

Semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia podului peste Dunăre, în zona Brăila, reprezintă un mare pas înainte pentru România şi o intrare în normalitate, fiind vorba de un proiect despre care se discută din anii 80, a declarat luni premierul Mihai Tudose, în cadrul unei conferinţe de presă.

În luna octombrie, asocierea Astaldi S.P.A. – IHI Infrastructure Systems Co. Ltd. a fost declarată câştigătoarea contractului pentru proiectarea şi execuţia podului suspendat peste Dunăre, în zona Brăila, lucrare cu o valoare de aproape două miliarde de lei, fără, TVA, considerată cel mai amplu proiect de infrastructură din ultimii 27 de ani.

Tudose a fost prezent luni la semnarea contractului dintre cele două părţi, cu două ore înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN).

”Semnarea contractului reprezintă intrarea în normalitate. Este un proiect discutat din anii 80. Sunt aproape 40 de ani de când se tot discută despre acest lucru. Este un pas imens. (...) Din acest moment, s-a intrat în linie dreaptă. Este un obiectiv major şi din punct de vedere al infrastructurii rutiere de legătură între provinciile istorice, începând cu nordul Moldovei şi terminând cu Dobrogea. Este şi un element de siguranţă naţională, este şi un element de normalitate”, a afirmat Tudose.

De asemenea, el i-a felicitat pe toţi cei care au muncit pentru acest proiect.

"Felicitări celor care au muncit (...), din aprilie până acum, pentru anumite proiecte de o asemenea anvergură este un timp foarte scurt. Felicitări! Şi vă garantez că atât timp cât mai suntem în picioare, vom da tot sprijnul ca proiectele de acest gen să se desfăşoare cu aceeaşi rapiditate şi apoi implementare lor să nu sufere niciun fel de impedimente”, a declarat Mihai Tudose.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.