Uluitor. Un tren s-a prăbușit de pe un pod. Conductorul era BEAT

Uluitor. Un tren s-a prăbușit de pe un pod. Conductorul era BEAT

CFR susţine că incidentul din judeţul Dolj, unde mai multe vagoane ale unui tren de marfă încărcat cu produse petroliere au căzut de pe un viaduct, s-a produs dintr-o eroare a mecanicului companiei private căreia îi aparţine garnitura, "prin depăşirea semnalului de circulaţie aflat pe culoarea roşie". Potrivit reprezentaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, podul este rupt pe o porţiune, iar cinci vagoane sunt căzute în râpa de sub pod, la 20 de metri adâncime, alte trei vagoan efiind în pericol să cadă.


"Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că, urmare a evenimentului produs de operatorul de marfă - Grup Feroviar Român (GFR), prin depăşirea de către mecanicul de locomotivă a semnalului de circulaţie aflat pe culoarea roşie, viaductul Cârcea este afectat pe firul I de circulaţie, pe care s-a produs deraierea. Menţionăm că firul II de circulaţie, respectiv structura viaducutului pe firul II nu este afectată", a informat CFR S.A.

Potrivit companiei, s-a decis ca circulaţia trenurilor să fie deviată pe ruta ocolitoare Caracal - Piatra Olt - Craiova, până la stabilirea variantelor definitive de reluare a circulaţiei pe Magistrala CF 900 pe distanţa Craiova - Caracal.


Conform reprezentaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, podul este rupt pe o porţiune, iar cinci vagoane sunt căzute în râpa de sub pod, la 20 de metri adâncime, alte trei vagoane fiind în pericol să cadă.

Vagoanele sunt încărcate cu biodiesel şi nu există pericol de incendiu sau de explozie, mai spun reprezentanţii ISU.


De asemenea, se înregistrează scurgeri din vagoane şi au apărut mici urme de poluare pe pârâul Fântâniţa care trece pe sub podul respectiv. Din acest motiv, în zonă, pe o distanţă de doi kilometri, se acţionează cu substanţe antipoluante.

"În localitatea Cârcea, judeţul Dolj, s-a rupt un pod de cale ferată şi s-au răsturnat câteva vagoane cu biodisel. S-a intervenit cu un buldozer pentru izolare. A.N. „Apele Române” prin Administraţia Bazinală de Apă Jiu a mobilizat echipele de intervenţie pentru a interveni cu material absorbant", a anunţat Administraţia Apele Române.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.