Turcii și arabii refuză investițiile în drumuri

Turcii și arabii refuză investițiile în drumuri

Investitori din Turcia vor să construiască un spital regional cu o mie de paturi la Constanţa, iar o firmă din domeniul logistic vrea să realizeze un port în Bucureşti, pe canalul Dunăre-Bucureşti, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, aflată într-un turneu în Turcia, Emiratele Arabe Unite şi Kuweit


Investitorii turci sunt interesaţi că construiască un spital regional la Constanţa, în sistem de parteneriat public-privat, a anunţat premierul Viorica Dăncilă într-o intervenţie la Antena 3.

„Preşedintele Erdogan a prezentat interesul părţii turce pentru contruirea unui spital regional la Constanţa în parteneriat public-privat, un spital cu o mie de paturi” a afirmat Dăncilă.

Dăncilă a precizat că a prezentat în cadrul întâlnirii cu preşedintele Recep Erdogan proiectele în parteneriat public privat lansate de Guvernul român şi că „speră că a stârnit interesul părţii turce”, menţionând că România şi Turcia au semnat două memorandumuri, unul pe domeniul Sănătăţii şi celălalt în domeniul Educaţiei. .

Premierul român a afirmat totodată că în cursul întâlnirii din Turcia s-a stabilit creşterea volumului schimburilor comerciale dintre România şi Turcia de la şapte miliarde de doalri, cât este în prezent la 10 miliarde d edolari.

În cursul vizitei în Emiratele Arabe Unite Dăncilă a purtat discuţii cu o mare companie care actviează în domeniul logistic.

„Ne-am întâlnit cu DP World, lider mondial în domeniul logistic, operator a peste 70 de porturi în 41 de ţări şi care deţine 9 la sută din transportul internaţional de containere. Compania are în plan să investească peste o sută de milioane de dolari în parcuri logistice şi industriale la Curtici, Aiud, Craiova, Constanţa, Bucureşti şi judeţul Prahova. De asemenea sunt interesaţi de construcţia portului Bucureşti pe canalul Dunăre – Bucureşti şi vor veni chiar săptămâna viitoare în primele discuţii” a mai spus prim-ministrul Viorica Dăncilă.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.