Tesla a anunțat un CAMION ELECTRIC și a ieșit o mașină de 200.000 euro

Tesla a anunțat un CAMION ELECTRIC și a ieșit o mașină de 200.000 euro

Tesla Motors a prezentat conceptul pentru camionul electric și autonom Tesla Semi, despre care Elon Musk, șeful Tesla, spune că va fi lansat în 2019, iar când prezentarea părea că se apropie de sfârșit din remorca lui Semi a ieșit o decapotabilă roșie cu acoperiș din sticlă: a doua generație Tesla Roadster, care va costa 200.000 dolari și va fi lansată în 2020.

Tesla Roadster de primă generație a fost produsă între anii 2008-2012 și este modelul care a făcut numele Tesla Motors cunoscut în toată lumea. Elon Musk intenționează să relanseze mașina și să o facă mult mai atractivă decât a fost până acum, spunând că va avea o autonomie de aproape 1.000 km și un sprint până la 100 km/h în cel mult două secunde.

Dacă aceste cifre se vor dovedi adevărate, noua Tesla Roadster va deveni cea mai rapidă mașină de serie din lume și, în același timp, modelul electric cu cea mai mare autonomie de pe piață.

Decapotabila va avea un acoperiș rigid din sticlă, nu textil ca până acum, și dispune de patru locuri, în loc de două. Evident, cele două locuri din spate sunt înghesuite, dar rezonabile pentru copii.

„Vei putea călători de la Los Angeles la San Francisco și înapoi, la viteze de autostradă, fără să fie nevoie de reîncarci. Rostul în a face asta constă în a da o smetie mașinilor pe benzină (…)”, a declarat Elon Musk citat de hotnews.

Noua Tesla Roadster va costa 200.000 dolari, însă primele 1.000 de bucăți se vor vinde cu 250.000 dolari.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.