ȘOFERI DE CAMION condamnați la PUȘCĂRIE după ce au furat roți și combustibil din TIR-uri Recomandat

ȘOFERI DE CAMION condamnați la PUȘCĂRIE după ce au furat roți și combustibil din TIR-uri

Verdictul a fost dat vineri seara. Directorul companiei de transport a primit cea mai grea sentință, arată publicația www.ouest-france.fr consultată de Revista TIR.

După ce a negat pe parcursul investigației acuzațiile, Silviu Pietroșanu, în vârstă de 42 de ani, directorul companiei române Evitrans a recunoscut, cu o zi înainte de verdict, că știa foarte bine că șoferii lui au furat roți de camioane și alte echipamente din remorci. Dar confesiunile sale târzii nu i-au adus o reducere a pedepsei. El a fost condamnat la 5 ani de închisoare.
Tot săptămâna trecută, 13 rutieri au apărut în fața jurisdicției interregionale specializate (Jirs) din Rennes pentru a răspunde acuzațiilor în legătură cu o serie de furturi, comise între 2013 și 2015. Procurorii le impută un prejudiciu în valoare de aproximativ 700000 de euro. "Furturile au permis șoferilor să-și rotunjească veniturile", a declarat procurorul în rechizitoriul său.
Șoferii angajați de Evitrans au primit sentințe cuprinse între 24 de luni și 42 de luni de închisoare, uneori cu suspendatre, în funcție de implicarea lor în furturi. Ei au primit și o interdicție pe teritoriul francez timp de trei ani.
Şoferii români erau angajaţi ai companiei Evitrans. Ei furau roţile de camion în timpul perioadei de odihnă şi le aduceau în România, unde le vindeau pentru sume cuprinse între 200 şi 350 de euro, potrivit anchetatorilor, mai arată le Figaro.
Furtul de combustibil a fost și el posibil după ce o pompă a fost instalată de către patronul român pe unele camioane. Acest dispozitiv a permis camioanelor să sifoneze combustibil din rezervoarele altor camioane din parcări.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.