Șofer de TIR împușcat! Ce despăgubiri a primit

Șofer de TIR împușcat! Ce despăgubiri a primit

Familia unui bărbat afroamerican împuşcat de un poliţist în statul american Minnesota a ajuns luni la un acord financiar prin care renunţă la intentarea unui proces federal în schimbul a aproape 3 milioane de dolari, transmite DPA.

Philando Castile, un afroamerican în vârstă de 32 de ani, a fost împuşcat mortal de un poliţist după ce fusese oprit în trafic la data de 6 iulie 2016, în St. Anthony Village, aproape de Minneapolis.

Poliţistul în cauză, Jeronimo Yanez, a fost judecat pentru omucidere şi declarat nevinovat la începutul luni iunie, un verdict care a declanşat mai multe zile de proteste de stradă în zona Minneapolis.

Yanez a fost concediat imediat după proces.

Philando Castile, care purta un pistol pentru care avea permis, l-a informat pe Yanez că era înarmat. Poliţistul a deschis însă focul după câteva momente.

Prietena lui Castile, aflată pe bancheta din spate a maşinii, împreună cu fiica ei în vârstă de 4 ani, a început să transmită live pe Facebook imediat după aceea, ceea ce a adus cazul în atenţia naţională.

Cele 3 milioane de dolari vor fi plătite de compania de asigurări a municipalităţii, evitându-se astfel un proces federal civil.

'Nicio sumă de bani nu îl va putea înlocui niciodată pe Philando', au declarat ulterior autorităţile din St. Anthony Village şi Valerie Castile, mama lui Philando, într-un comunicat comun.

Moartea lui Castile a fost 'o tragedie pentru familia lui şi pentru comunitatea noastră', adaugă autorităţile, angajându-se să 'crească încrederea între departamentul de poliţie şi comunităţile pe care le servesc'.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.