ȘOFER de CAMION acuzat că a UCIS zece oameni

ȘOFER de CAMION acuzat că a UCIS zece oameni

Un şofer de camion acuzat că a transportat în iulie 39 de migranţi fără acte prin sudul SUA - călătorie în urma căreia zece dintre ei nu au supravieţuit - a pledat vinovat de trafic de fiinţe umane, informează marţi agenţia de presă dpa.

James Matthew Bradley Jr s-a declarat vinovat în două capete de acuzare formulate împotriva sa de autorităţile federale în legătură cu tentativa sa de a trafica migranţi, potrivit unui comunicat al Departamentului de Justiţie al SUA.

Bărbatul de 61 de ani riscă închisoare pe viaţă şi rămâne în arest până la pronunţarea sentinţei, programată să aibă loc pe 22 ianuarie 2018.

În 23 iulie, la puţin timp după miezul nopţii, un ofiţer de poliţie a descoperit camionul lui Bradley în spatele unui magazin Walmart de lângă oraşul texan San Antonio, găsind în interior mai mulţi oameni în picioare sau culcaţi în partea din spate a vehiculului, în timp ce Bradley era în cabină.

Dintre cei 39 de oameni descoperiţi în camion, opt erau deja morţi şi doi au murit mai târziu la spital, pe fondul epuizării şi deshidratării, consecinţe ale transportului în condiţii sufocante.

În urmă cu o lună, Bradley a pledat nevinovat pe marginea aceloraşi capete de acuzare, potrivit The New York Times. Nu este clar ce l-a făcut să-şi schimbe poziţia, subliniază cotidianul.

La rândul său, Pedro Silva Segura, 47 de ani, co-acuzat în procesul lui Bradley, riscă şi el să fie pus sub acuzare în legătură cu acest caz. Acesta se află în arest şi aşteaptă să fie transferat la San Antonio, menţionează Departamentul de Justiţie.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.