ȘOC. Șofer MORT în JUNGLA de la CALAIS în urma unei revolte provocate de imigranți

ȘOC. Șofer MORT în JUNGLA de la CALAIS în urma unei revolte provocate de imigranți

Un şofer a murit în noaptea de luni spre marţi la Calais, în nordul Franţei, într-un accident provocat de un baraj ridicat de imigranţi, o premieră de la începutul crizei migratorii în 2014, relatează AFP.

În jurul orei locale 03:45, "un baraj din trunchiuri de arbori instalat de imigranţi pe autostradă a provocat decesul şoferului unei camionete înmatriculate în Polonia", a anunţat prefectura.

"Camioneta a lovit unul dintre tirurile blocate de baraj şi a luat foc", a mai precizat prefectura, adăugând că identitatea şoferului nu este în acest moment cunoscută, 'dată fiind starea cadavrului'.

Nouă imigranţi eritreeni au fost reţinuţi într-unul dintre tirurile blocate de baraj şi trimişi în arest.

Acţiunile de instalare de baraje improvizate în regiune, în principal noaptea, de către imigranţi disperaţi în speranţa că vor încetini camioane care merg spre Anglia şi se vor ascunde în interior sunt aproape cotidiene, în contextul în care tabăra de refugiaţi supranumită 'Jungla de la Calais' există în continuare.

Această practică a încetat odată cu destructurarea taberei în octombrie 2016, însă a fost reluată de la sfârşitul lunii mai şi odată cu revenirea imigranţilor în regiune.

Între 400 şi 600 de imigranţi trăiesc la Calais şi în împrejurimile sale în condiţii precare, mereu în speranţa de a ajunge în Anglia.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.