ȘOC. Primele 100 de CAMIOANE ELECTRICE de la Tesla, cumpărate de Pepsi

ȘOC. Primele 100 de CAMIOANE ELECTRICE de la Tesla, cumpărate de Pepsi

Tesla Motors a primit de la PepsiCo cea mai mare comanda, 100 de unitati, pentru camionul sau electric Semi Truck, totalul comenzilor primite de companie fiind de cel putin 285, scrie Reuters. Tesla a promis ca in 2019 va produce primele unitati ale camionului anuntat a avea o autonomie de 800 km. Modelul este controversat fiindca multi nu cred ca Tesla va putea respecta termenul promis si nici ca autonomia va fi de 800 km.

Tesla incearca sa convinga marile companii ca Semi va fi un camion cu capacitate mare de tarnsport, cu autonomie importanta si ca, per total, va fi o solutie viabila la clasicele camioane diesel.

Multe companii considera insa ca Semi nu este atat de promitator, ca este scump, ca incarcarea bateriei dureaza mult si, mai ales, ca Tesla nu va putea incepe atat de repede productia.

PUBLICITATE

inRead invented by Teads
In SUA sunt produse anual 260.000 de camioane "heavy duty", astfel ca cifrele promise de Tesla nu vor afecta piata la nivel de volum, insa la nivel de imagine da, compania lui Elon Musk dorind sa dovedeasca faptul ca un camion electric poate fi atragator..

Totusi, o serie de companii au facut comenzi, cea mai mare venind de la PepsiCo, 100 de unitati. Peste 10 companii au comandat camioane de la Tesla, printre companii numarandu-se si Wall Mart (15 unitati) si Anheuser-Busch (40) Tesla nu a anuntat pretul camionului, dar estimarile din piata indica 150.000 de dolari.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.