Se caută ȘOFERI de CAMION în sudul țării

Se caută ȘOFERI de CAMION în sudul țării

Oferta zilnică de locuri de muncă în judeţul Olt a crescut în ultimele luni faţă de prima parte a anului, dar şi faţă de anii anteriori, potrivit informaţiilor afişate luni pe pagina Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt fiind disponibile 728 de locuri de muncă, cele mai multe în Slatina şi zona Slatina. 

Conform datelor afişate luni de AJOFM Olt, în municipiul Slatina şi în zonele limitrofe sunt disponibile 716 locuri de muncă, în Caracal sunt disponibile 11 locuri de muncă şi în zona Drăgăneşti-Olt un singur loc este disponibil, respectiv un post de şofer de autocamion, în timp ce în zonele Corabia şi Balş nu sunt locuri de muncă disponibile. 

Angajatorii oferă sute de locuri de muncă în construcţii, unde se caută atât ingineri (16 locuri de muncă) cât şi persoane cu pregătire profesională medie precum zidari (24 locuri), fierar - betonist (37), dulgher (28), zugrav (18), instalator (23) , sudor (33), lăcătuş-mecanic (29), electrician în construcţii (30), muncitor necalificat în demolarea clădirilor (29 locuri) etc. 

Sunt în căutare zeci de locuri de muncă în domeniul confecţiilor textile - 36 de posturi pentru confecţioneri, 40 de posturi pentru ucenici, 12 pentru muncitori necalificaţi - dar şi alte peste 100 în domeniul serviciilor (bucătar, barman, vânzător, patiser, agent de pază). 

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Olt, Elena Iordache, oferta de locuri de muncă este mai mare faţă de alte perioade şi datorită faptului că au intrat şi posturi oferite la bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, în urmă cu două săptămâni, dar şi înainte de bursa amintită erau disponibile peste 600 de locuri de muncă. 

Oferta de locuri de muncă este posibil să se reducă în sezonul rece, odată cu reducerea activităţii în construcţii şi agricultură. 

În prima parte a anului oferta de locuri de muncă actualizată zilnic nu a depăşit 500 de posturi, iar în anii precedenţi rar depăşea 400 de posturi. 

În ultimii doi ani în oferta de locuri de muncă au început să apară şi mai multe posturi pentru persoane cu studii superioare (cele mai multe ingineri în construcţii şi pentru diferite specializări în industrie). S-a păstrat oferta ridicată pentru lucrători la fabricile de confecţii textile, unde însă salariile sunt mai mici faţă de alte domenii. Se poate observa şi o ofertă din ce în ce mai mare pentru angajaţi în construcţii. 

În acelaşi timp, deşi angajatorii caută personal calificat, în judeţ a fost înfiinţată o singură clasă de învăţământ dual, respectiv una solicitată şi susţinută de Alro Slatina prin practică şi prin bursa de câte 200 de lei lunar pentru fiecare elev înscris în această clasă. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.