Schimbări importante anunţate de UE. Cum vor plăti șoferii taxele rutiere

Schimbări importante anunţate de UE. Cum vor plăti șoferii taxele rutiere

Miniștrii Transporturilor din țările europene au decis, joi, în cadrul unei reuniuni care a avut loc la Luxemburg, o serie de norme actualizate privind taxarea rutieră electronică.

În urma acestor decizii, șoferii vor plăti taxele în mod electronic pentru a călători in Uniunea Europeană cu un singur dispozitiv de bord, un singur contract și o singură factură.

Șoferii care nu vor plăti taxele rutiere vor putea fi urmăriți.
Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a fost prezent și el la reuniunea Consiliului UE Transport, Telecomunicaţii, Energie (TTE)- secțiunea Transporturi, organizată la Luxemburg.
În cadrul reuniunii s-a discutat despre regulamentul privind protecția concurenței în domeniul transportului aerian, directive privind instalațiile de poluare în domeniul maritim, Regulamentul privind drepturile și obligațiile călătorilor din transportul feroviar, Pachetul privind mobilitatea I și despre Pachetul privind mobilitatea II.
“Dorim o aplicare cât mai uniformă a regulilor în statele membre; aceasta reprezintă o precondiție a întăririi pieței interne. Nu dorim fragmentarea pieței și nici introducerea unor restricții artificiale de acces”, a spus în cadrul Consiliului ministrul Lucian Șova, referindu-se la piața în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri.
Consiliul de miniștri a adoptat joi o abordare generală referitoare la o serie de norme actualizate privind taxarea rutieră electronică.
Acestea includ un temei juridic pentru accesul reciproc la datele naționale privind înmatricularea vehiculelor.
Oferindu-și acces reciproc, țările UE doresc să faciliteze urmărirea proprietarilor de vehicule străine care nu plătesc taxele rutiere. Obiectivul este ca utilizatorii căilor rutiere să poată călători în întreaga UE plătindu-și taxele rutiere electronice cu un singur dispozitiv de bord, un singur contract și o singură factură.
Totodată, Consiliul a mai adoptat o abordare generală referitoare la normele propuse privind protecția concurenței în domeniul transportului aerian.
Scopul propunerii este de a asigura o concurență loială între transportatorii aerieni din UE și transportatorii aerieni străini care își desfășoară activitatea în Uniune.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.