Revoluția MAȘINILOR ELECTRICE începe vineri

Revoluția MAȘINILOR ELECTRICE începe vineri

Tesla, cel mai mare producător auto în termeni de capitalizare bursieră, va începe vineri producţia Model 3, destinat să devină un automobil electric accesibil publicului larg, transmit DPA şi Reuters.

Recent, compania americană a precizat că a primit deja 373.000 de precomenzi pentru noul sedan Model 3, care va avea o autonomie de aproximativ 215 mile (346 de kilometri) la o singură încărcare şi un preţ de pornire de 35.000 de dolari, mai puţin de jumătate faţă de precedentele modele.

"Model 3 a îndeplinit toate cerinţele autorităţilor de reglementare pentru ca producţia să înceapă cu două săptămâni mai devreme. Producţia va creşte exponenţial", a scris pe Twitter fondatorul Tesla, Elon Musk.

Acesta a anunţat că prima maşină va ieşi vineri de pe linia de asamblare, iar primii 30 de clienţi vor fi sărbătoriţi la o petrecere specială pe 28 iulie.

Tesla vrea să producă 100 de maşini electrice Model 3 în august, 1.500 în septembrie şi 20.000 lunar până în decembrie.

Anul trecut, producţia totală a Tesla a fost de 84.000 de maşini, toate din gama premium. Obiectivul companiei îl reprezintă producerea a 500.000 de modele în 2018 şi aproximativ un milion până în 2020.

În primul semestru din acest an, Tesla a livrat aproximativ 47.100 SUV-uri şi sedanuri electrice, uşor sub estimări.

Luni, la închiderea tranzacţiilor pe Wall Street, acţiunile Tesla au scăzut cu 2,5%, la 352,62 dolari. Titlurile Tesla au urcat anul acesta cu peste 60%, ceea ce duce capitalizarea bursieră a producătorului de automobile electrice la 58 miliarde de dolari, devansând principalii producători auto din SUA, General Motors şi Ford Motor.

Investitorii sunt convinşi că automobilele electrice produse de Tesla vor domina autostrăzile viitorului. Pe lângă modelele de top, Model S şi Model X, Tesla va lansa vineri producţia Model 3, destinat să devină un automobil electric accesibil publicului larg.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.