Renault Electric, made in China

Renault Electric, made in China

Alianţa Renault-Nissan a anunţat marţi înfiinţarea unei noi societăţi mixte cu producătorul auto chinez Dongfeng Motor Group Co. pentru a dezvolta şi comercializa autovehicule electrice pe piaţa chineză, cea mai mare piaţă auto din lume, unde vânzările de autovehicule electrice ar urma să crească, informează Reuters.

Renault SA şi Nissan Motor Co. vor deţine fiecare 25% din acţiunile noului joint venture, urmând ca restul de 50% să fie deţinute de Dongfeng Motor Group Co., a informat alianţa auto într-un comunicat de presă. Partenerii vor concepe un nou vehicul electric bazat pe o platformă de SUV, iar acesta ar urma să intre în producţie în anul 2019 la uzina Dongfeng de la Shiyan, provincia Hubei, din centrul Chinei.

"Suntem încrezători în capacitatea noastră de a răspunde aşteptărilor clienţilor chinezi şi de a ne consolida poziţia de lider mondial în segmentul vehiculelor electrice", a declarat preşedintele director general al alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn.

Renault operează încă din 2016 o uzină cu Dongfeng la Wuhann, centrul Chinei, însă prezenţa Renault în China este una marginală în comparaţie cu cea a rivalului PSA, care este prezent în China încă din anii 1980. Cu toate acestea, Renault mizează pe dublarea vânzărilor în acest an până la 70.000 de vehicule, o cifră minusculă pe o piaţă unde ar urma să se comercializeze aproape 25 de milioane de unităţi, în timp ce vânzările PSA sunt în scădere.

Atât Nissan cât şi Renault produc deja vehicule electrice. Modelul Nissan Leaf a devenit cel mai bine vândut vehicul electric de la lansarea sa în 2010, iar Renault a început să comercializeze modelul electric Zoe în 2012.

În prezent, toţi marii producători auto încearcă să încheie alianţe pentru a produce vehicule electrice în China, în condiţiile în care guvernul de la Beijing vrea ca vehiculele electrice şi cele hibride să reprezinte o cincime din vânzările de autovehicule în 2025. Tesla, Daimler AG şi General Motors au anunţat deja planuri referitoare la producţia de vehicule electrice în China, iar săptămâna trecută grupul american Ford a anunţat şi el înfiinţarea unei societăţi mixte pentru producţia de vehicule electrice în China n otează Agerpres.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.