Logo
Imprimă această pagină

Proteste pentru o Autostradă în Moldova

Proteste pentru o Autostradă în Moldova

O coloană de maşini şi motociclete va străbate, în perioada 8-10 septembrie, distanţa Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş pentru a atrage atenţia autorităţilor centrale cu privire la importanţa realizării autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş.

Timp de două zile, reprezentanţii societăţii civile vor protesta în acest fel pentru ca estul să fie legat de vestul ţării prin intermediul unei autostrăzi.

"Ne dorim ca această ţară să se îndrepte într-o direcţie bună şi să se facă deîndată demersurile de a se urgenta, prin norme democratice, construirea acestei autostrăzi. Autostrada Unirii, aşa cum o numim noi, este esenţială pentru toţi românii. Moldova este a României. Este un proiect lansat în 2007. De atunci nu s-a întâmplat nimic. S-au cheltuit doar bani pentru studiul de fezabilitate. Cred că acest proiect a fost uitat undeva într-un sertar al celor care conduc ţara", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Mircea Manolache, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România.

Potrivit organizatorilor, în prima zi a evenimentului, coloana va merge la Ungheni şi retur, plecarea spre Târgu Mureş fiind programată sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 7.00, din Piaţa Unirii Iaşi. Coloana de maşini va merge pe traseul Iaşi - Târgu Neamţ - Borsec - Tulgheş - Ditrău - Gheorghieni - Târgu Mureş.

"Această Autostradă va ajuta foarte mult dezvoltarea economică a zonei, care a rămas în urmă din toate punctele de vedere. Este valabil nu doar pentru Iaşi, ci pentru toată Moldova. Este una dintre cele mai mari acţiuni de acest gen. Demersului nostru ni s-au alăturat motociclişti, maşini mici, autocare, autobuze, chiar şi TIR-uri. Vom face o deplasare simbolică pe traseul viitoarei autostrăzi", a declarat la rândul său Liviu Ţigănaşu, preşedintele Asociaţiei Frăţia Motoarelor.

Grupul de iniţiativă a lansat şi un site, iasi-tgmures.info, unde pot fi consultate detalii despre acest marş pentru autostradă.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.